Varmepumper i Spanien – de er jo overalt!

Varmepumpe i Spanien

Da jeg vågnede her til morgen var det hundekoldt i lejligheden igen. Selvom vi nu er i marts og egentlig er gået ud af vinteren, kan det stadig godt blæse med en træls kold vind, og dette kan man altså tydeligt mærke i vores lejlighed, der – som de fleste – overhovedet ikke er isoleret.

Vores primære varmekilde er vores varmepumpe, der blæser varm luft ind i lejligheden, og herudover har vi en radiator, der står inde på børnenes værelse på de allermest kolde og fugtige nætter.

Der bliver heldigvis hurtigt varmt, når jeg tænder for varmepumpen, men jeg ærgrer mig egentlig over, at det stadig er nødvendigt her i marts, og jeg glæder mig til vi kan gemme fjernbetjeningen helt væk om en måned eller to. For den kører jo på strøm, og vi kan i den grad se på varmeregningen, at vi har tændt for varmepumpen her om vinteren.

Og så tror jeg i øvrigt heller ikke at vores varmepumpe er den mest driftsøkonomiske, der findes på markedet. Det er i hvert fald en gammel fætter. Lydløs er den bestemt heller ikke!

Jeg skal dog nævne, at varmepumpen på billedet ovenfor altså ikke er vores 🙂

Igennem mit arbejde i webbureauet har jeg for nyligt lavet en helt ny hjemmeside til www.danskvarme.dk, der er en af de førende leverandører af varmepumper i Danmark. I den forbindelse har jeg jo arbejdet indgående med alle teksterne på hjemmesiden og jeg har lært rigtig meget om varmepumper generelt. Jeg har læst om, hvor meget man kan spare i forhold til traditionel opvarmning, hvor driftsøkonomiske og støjsvage de er, og om den varmekomfort, man får med de forskellige typer og modeller.

Og baseret på den viden jeg nu har om varmepumper, kan jeg ikke lade være med at tænke, at det ville være superlækkert at få en ny varmepumpe, der er mere effektiv og støvsvag og som passer præcis til vores lejlighed. Men altså, vi bor jo i lejet lejlighed, så vi må nøjes med den, vi har 🙂

Men det sjove er også, at jeg – efter mit arbejde med www.danskvarme.dk – nu ser varmepumper overalt. De er jo alle steder hernede! På alle gader og stræder ser man forskellige typer af varmepumper, der står på balkoner, hænger på mure osv. Og jeg tænker ofte, at ‘her kunne de godt trænge til en nyere og mindre model’, he he. Se bare billedet, jeg har har indsat ovenfor – de hænger jo på rad og række :-). Og jeg vil godt vædde med, at når det kommer til varmepumper i langtidslejemål, så er det ikke driftsøkonomien, som udlejer tænker mest på, for der er det jo lejeren, der betaler elregningen. Jeg har flere gange joket med Lars (indehaveren af Dansk Varme) om, at der er et stort behov for nogle bedre varmepumper hernede og at han bør starte en spansk afdeling :-).

Det var lige mine tanker omkring det at have en varmepumpe i Spanien. Ja, når man arbejder med hjemmesider, kommer man faktisk vidt omkring og lærer en helt masse spændende brancher at kende, og det er helt bestemt noget af det sjove ved jobbet.

Fortsat god dag derude, og lad os håbe, at det snart skifter, så varmen er kommet for at blive!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *