Vandretur i Mijas-bjergene – #Familieaktiviteter

Denne weekends #familieaktivitet bød på en vandretur oppe i bjergene bag ved Mijas – et område, hvor vi aldrig har været før. Men det er absolut et besøg værd, hvis man er glad for natur og smuk udsigt.

Min chef, Thomas, er ofte rundt på vandreture i området omkring Mijas og Benalmádena og kender efterhånden området godt. Så da han spurgte mig, om vi havde lyst til at gå med på en tur i denne weekend, tænkte jeg, at det ville være den perfekte weeendaktivitet.

Jeg har jo sat mig det mål at komme ud at opleve noget nyt hver weekend, som jeg skrev om i dette indlæg.

Derudover ville det være en oplagt mulighed for at tilbringe lidt tid med mine kolleger i andre omgivelser end på kontoret.

Så vi tog alle 4 af sted og mødtes med resten af holdet ved parkeringpladsen ved stenbruddet oppe bag Mijas. Her får du lige de eksakte koordinater, hvis du får lyst til køre samme sted hen: https://goo.gl/maps/dAiQYctBFM82

Det kan også sagtens være, at du allerede kender området, for det var tydeligt, at det er et meget besøgt område af både vandrere og cykelryttere. Det kan jeg også godt forstå, for det er jo et kæmpestort område med smuk natur – og med afmærkede stier, som gør det nemmere at finde rundt.

Dertil kommer, at der går en bred vej helt op til stenbruddet, så man kan faktisk køre rent langt op på en fornuftig vej, noget som man bestemt ikke kan alle steder. Så jeg forstår godt, hvorfor dette område trækker folk til.

Anyway, så var det Thomas’ plan, at vi skulle tage stien igennem skovområdet og op til ‘Pico de Mijas’, som skulle være et flot udsigtspunkt. Jeg kan så allerede nu sige, at helt derop nåede vi ikke 🙂

Vi havde en rigtig hyggelig gåtur og nød udsigten over Málaga og landområderne, men vores tempo var ikke så højt. Både fordi vi havde børn med, men også fordi nogen af os ikke er i så god form og derfor går lidt langsommere end andre.

Og nej, jeg synes ikke, at der er nogen grund til at nævne navne, for jeg vil ikke hænge nogen ud.

Og så snakker vi ikke mere om den sag.

Slut!

I hvert fald tog det os relativt lang tid at nå op på det første bjerg, hvorfra man kan kigge op på det hvide tårn, der markerer Pico de Mijas. På dette tidspunkt var Per og jeg noget tidspressede, fordi børnene havde en legeaftale kl. 17, så vi besluttede os for at være tilfredse med at kunne se tårnet og så vende om og gå tilbage.

Alligevel endte turen faktisk med at tage ca. 4½ time i alt.  Thomas siger, at man sagtens kan nå helt op til tårnet og retur på under 4 timer, hvis man går i et rask tempo, men det er så ikke lige med os på slæb, he he.

Vi lavede også lidt ekstra sjov ud af det og optog en video på vej derop  – det er derfor jeg har et 360 graders kamera på panden på billedet ovenfor. Blot for at kunne nørde lidt og se om jeg kunne lave en video. Det lykkedes så ikke helt, men hey, jeg så i det mindste smart ud 😉

Bedømmelse: 4 stjerner

Nu har jeg jo sat mig for at bedømme alle vores familieaktiviteter, og her synes jeg, at vandreturen i Mijas fortjener 4 stjerner. Det var en skøn tur i et dejligt område – og det er bestemt ikke sidste gang vi kører derop for at gå en tur. Næste gang når vi måske helt op til toppen. Who knows 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *