Stjernebrød med ost og hvidløg

Stjernebrød med ost og hvidløg
[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Når jeg bager, går det altid i én af to retninger: Kager, småkager og konfekt eller snacks, brød og boller. Jeg har i den grad en sød tand, og hvis jeg er lækkersulten (det er jeg ofte!), har jeg ofte mere lyst til noget, jeg selv bager, end det snoller, jeg kan købe i Mercadona.

Dette har ført til, at min bage-entusiasme er taget til i styrke, og jeg har haft det skægt med at udfordre mig selv og prøve at bage mere krævende ting. Jeg er på mange områder stadig en newbie, men de ting, som jeg er lykkedes med, glæder jeg mig til at dele med jer her på bloggen.

Dette brød bagte jeg første gang en aften, hvor vi havde fået en tung frokost og derfor blot skulle have lidt at spise foran fjernsynet til aftensmad. Hvis du googler ’stjernebrød/star bread’, kan du se, at der er mange forskellige varianter af dette brød, og mange laver også en sød version med nutella. Jeg går da også med hemmelige planer om at bage en version á la kanelsnegle en dag …

Jeg havde dog lyst til en mad-version, og jeg endte med at lave fyld af hvidløg og ost. Det kræver en smule arbejde at lave stjernebrødet, fordi der er 4 lag, der skal rulles ud, der skal lægges fyld imellem og til sidst skal det formes som en stjerne. Men det er ikke særlig svært, og jeg synes altså, at det er besværet værd, for det smager himmelsk med oste-/hvidløgsfyldet og brødet er både luftigt og svampet.

Og så bliver det da også lidt sjovere af, at man skal brække en ’stjernetak’ af for at spise det.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1″ bordercolor=”” highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”” button=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_type=”” button_shape=”” buttoncolor=”default” title=”Ingredienser” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Dej:

7 g tørgær/1 pakke (Levadura)
2,5 dl lunkent vand (Agua)
1/2 tsk groft salt (Sal grueso)
2 spsk olivenolie (Aceite de oliva)
3 dl hvedemel (Harina de trigo)

Ekstra hvedemel til dejen er blød og slipper kanten af skålen

Fyld:

2 fed hvidløg (Ajo)
180 g revet ost (Queso rallado)
50 g smør (Mantequilla/Margarina)

Grunden til at jeg er glad for at bruge tørgær, er både at det er billigere, og så kan jeg godt lide, at jeg kan have tørgær stående i skabet uden at skulle bekymre mig om holdbarheden.

Man kan selvfølgelig fint bruge frisk hvidløg, men jeg er helt bestemt fan af den frosne, som jeg altid har i fryseren.

[/fusion_tagline_box][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Fremgangsmåde

Bland tørgæren sammen med de 3 dl hvedemel og salt. Tilsæt vandet og olien og rør det godt sammen. Herefter tilsætter du ekstra hvedemel lidt af gangen, indtil dejen slipper kanten, og du kan tage dejen ud på bordet og ælte den. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Del dejen i 4 lige store dele.

Rul den første dejklump ud med kagerullen, så tyndt som muligt og så den er rund. Læg den over på en bageplade (beklædt med bagepapir).

Smelt smørren og smør et lag på dejen. Fordel ca. 1/3 af hvidløget på dejen og herefter 1/3 af osten.

Rul næste dejklump ud, læg den ovenpå den første og gentag processen med smør, hvidløg og ost, indtil du til sidst lægger den 4. udrullede dej øverst.

Du har du en stabel af 4 dejcirkler med fyld imellem hvert lag.

Stil et drikkeglas i midten på din dej og skær 16 lige store snit ud fra glasset.

Nu skal du så tage hvert ’snit’ og dreje det to gange. Hvis du drejer det første snit til højre, skal du dreje det næste til venstre, derefter til højre osv. Dette vil passe med, at snittene vil mødes to og to, og disse skal så let presses sammen ude i enden.

Bag brødet i ovnen i 25-30 min ved 200 grader.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container admin_label=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”yes” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_separator style_type=”single solid” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Dette er et andet stjernebrød, jeg på et tidspunkt har lavet, hvor jeg også havde puttet persille i fyldet. Det giver en flot farve og gør ‘stjerneformen’ mere tydelig og flot :-).

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”739″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://blog-uno.dk/wp-content/uploads/2017/05/Stjernebrød-med-persille.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.