Sport, motionscenter og sportsskole for børnene

Motionscenter

NU skal det være! Nu står den på sund livsstil og motion… Eller i hvert fald lidt justeringer hist og her i den retning 🙂

Og i den forbindelse er gemalen og jeg begyndt at gå i motionscenter. Man kan da godt sige, at man ‘går’ i motionscenter, selvom man kun har været af sted én gang i sit liv, ik’? Jo, det tror jeg bestemt.

Det bringer mig til det, som jeg gerne vil fortælle lidt om i dette blogindlæg – nemlig Sports- og Motionscenteret i Torremolinos. I har sikkert noget lignende i de andre byer – det er det kommunale center, der udbyder en masse sport til børn (ja og til folk i andre aldersgrupper), og hvor der også er atletikbane, svømmehal og motionscenter.

Børnene har gået til basketball og tennis på det, der i Torremolinos hedder “Patronato Municipial de Deportes” (i daglig tale kaldet “Patronato”), så da vi besluttede os for at starte med at dyrke lidt motion, var det helt oplagt at gøre dette på Patronatoet.

Fra september begynder ungerne igen til basketball hver tirsdag og torsdag, og så er det planen, at vi følger dem derhen og så lige smutter den time ind at træne og så følges hjem igen. Jamen er det ikke bare smart? Det synes vi i hvert fald 🙂

Og fik jeg nævnt, at vi bor kun 5 minutters gågang fra sportscenteret? Det er bare helt perfekt.

Så i går var vi inde på kontoret for at melde os ind, og det gik faktisk helt nemt. Men nu har vi også tidligere indmeldt børnene, så vi havde styr på processen og havde medbragt kopier af alt det relevante, som det jo er kutyme i Spanien.

Sådan foregår indmeldelsen

I Torremolinos koster al sport og også motionscenter mindre, når man bor i Kommunen. Derfor skal man huske at medbringe en kopi af dokumentet fra kommunen, så de kan se dette på kontoret.
Derudover skal der medbringes det sædvanlige NIE-kort og pas som dokumentation. Og hvis de skal trække beløbet fra en bankkonto hver måned, skal man også huske at medbringe sit kontonr.

Vi blev faktisk en smule overraskede over effektiviteten, da medarbejderen ved indmeldingen meddelte, at hun lige ville tage et billede til medlemskortet. Og endnu mere overraskede, da hun ‘printede’ kortet med det samme og udleverede det til os. Jeg synes ikke, at det er for groft at sige, at teknologien her i Spanien halter lidt, og jeg havde faktisk forventet at skulle komme tilbage efter kortet om en uges tid.

Men næh nej, vi fik straks kort, betalte et indmeldingsgebyr på 18 euro hver og for den halve måned af juli, og så var vi klar til at gå i gang. Prisen for at gå i motionscenter her koster 32 euro pr. måned.

Den første gang af sted

I dag efter endt arbejde gik turen så derhen for første gang. Per har tidligere gået i et andet motionscenter i Torremolinos og også i Danmark, så han kender godt hele rumlen. Men da jeg er total nybegynder, var jeg lidt spændt på, om jeg godt kunne finde ud af at betjene maskinerne, og jeg frygtede, at jeg simpelthen var for slap til overhovedet at kunne bruge maskinerne, he he.

Igen blev jeg forbløffet over det teknologiske niveau, for der er faktisk en svingdør ind til motionscenteret, hvor man blot holder sit kort henover en elektronisk dims, og så bliver man lukket ind. Nice.

Derefter er der et område med skabe, toiletter og så er der ellers en kæmpestor sal med diverse maskiner.

Heldigvis syntes jeg, at de fleste maskiner så ret tilforladelige ud. Motionscykler, løbebånd, stepmaskiner osv., samt en masse træningsmaskiner, hvor det også var ret tydeligt, hvad man skulle bruge de fleste af dem til. Og ellers havde de faktisk været så søde at sætte instruktionsbilleder på de fleste, hvilket en nybegynder som mig var taknemmelig for. Per hjalp mig selvfølgelig, men det var også rart selv at kunne regne lidt af det ud.

Det fedeste i salen var faktisk et lille område med 12 forskellige træningsmaskiner, hvor man så kører i intervaller af 75 sekunder, og hver gang uret bipper, skifter alle til den næste maskine i rækken. Det fungerede rigtig godt for mig, for jeg følte, at jeg fik trænet lidt af det hele, og så er uret også med til at holde tempoet oppe. Så der skal jeg i hvert fald også køre et par runder næste gang, vi skal af sted.

Sports-sommerskole for børnene

Nåh ja, og da vi var inde at tilmelde os til motionscenteret, lå der en folder omkring de sommerskoler, som Patronatoet tilbyder. Jeg kender dem godt, og mange af vores venners børn tager et par uger derhenne, men vi havde egentlig ikke tænkt, at det var relevant for os. Men da jeg sad og kiggede på folderen om 14 dages basketball-sommerskole, synes jeg alligevel, at det lød spændende.

Børnene elsker jo basketball, og det vil så være alle hverdage fra 10 til 14.30 i de første to uger af august.

For os, der bor i kommunen koster det 90 euro pr. barn og med 20% rabat til barn nummer to.

Da vi kom hjem, spurgte vi børnene, om de havde lyst til at komme på basketball-sportsskole, og det blev de meget begejstrede for. Så nu har vi besluttet, at vi skal have dem meldt ind.

Det er en rigtig god ting, for så har de også mulighed for at få nogle nye venner på holdet, og de har allerede haft rigtig meget glæde af at gå til sport derhenne tirsdag/torsdag her i løbet af skoleåret.

Der er faktisk en lidt speciel stemning, når man som forældre kommer med sit barn en tirsdag eftermiddag til sport, for alle andre er der også. Ja, det er virkelig der, hvor alle kommunens børn og forældre kommer hen, og vi hilser på både venner og klassekammerater og endda på vores gamle udlejer henne på Patronatoet og der er næsten altid nogen at tale med. Der er bare en rigtig hyggelig stemning 🙂

I det hele taget synes jeg, at kommunens udbud af sport er rigtig fint, og faciliteterne er også gode derhenne. Som dansker er det dog lidt skægt at se, at de slet ikke tilbyder håndbold, men til gengæld tilbyder de undervisning i rulleskøjteløb på astfalt – og de har vildt mange hold til både basketball og padél. Det er i hvert fald tydeligt at se, at der er andre sportsgrene, der er populære hernede.

Deres sommer-sportsskoler har også et rigtig godt ry, og jeg har kun hørt godt fra dem, der har deltaget.

Jeg ved selvfølgelig ikke, hvordan det er i andre kommuner, men vi har haft meget glæde af at bruge kommunens faciliteter i denne sammenhæng, så jeg vil da klart anbefale andre at tage et kig på, hvad der tilbydes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *