Sensommer og skolestart

Så er vi her igen – sommeren er nu slut og børnene er startet i skole igen. Hvordan i alverden gik den 2½ måned lange sommerferie så hurtigt? Første uge er veloverstået og har været præget af morgentræthed, spændte børn og det pludselige skift i vejret som gør, at det føles helt efterårsagtigt. Men nu er børnene jo også begyndt i skole, og det markerer jo meget godt slutningen på sommeren.

Jeg synes dog, at det er en smule vemodigt, når sommeren går på hæld. Det er vist skrækkeligt at sige, når man har så lang en sommer som vi har, men der er bare noget helt specielt ved denne årstid, ik’?

Som for at markere slutningen af ferien havde vi sidste lørdag en af de der dage, der startede uden planer, men som endte med en masse aktiviteter. En kammerat foreslog at tage på stranden, hvilket vi var med på, og endnu et hold venner sluttede sig til. Efter strandturen hoppede vi lige et smut i poolen, og aftenen endte vi med at tilbringe med et vennepar med pizza, småkagebagning og brætspil – både voksne og børn. Jeg lyver ikke, når jeg skriver, at da jeg var ved at falde i søvn, kørte tankerne rundt i hovedet på mig på spansk i stedet for dansk efter så mange timer i spansk selskab :-).

Det var en af de der skønne sommerdage, der varer til langt ud på natten, og som jeg kommer til at savne, nu hvor sommeren går på hæld.

I det hele taget har vi haft en fantastisk sommer. Selvom jeg kun har haft ‘rigtig’ sommerferie i 3 uger, varer sommeren jo i de 2½ måned, hvor børnene har fri fra skole. Udover de sædvanlige strand- og poolture har denne sommer også budt på nogle éndagsture i lejet bil, bl.a. til søerne ved El Chorro og til en strand ved Almuñecar. Noget af det, jeg husker tydeligst er at køre rundt i den smukke natur ved søerne, at være i strandbiograf med min far, at snorkle med snorkelmasker (og spotte fisk) sammen med min søn og forskrækkelsen og min tur på skadestuen, da et sår på min tå blev inficeret. Allesammen nye oplevelser, som jeg vil huske i lang tid frem :-).

Denne sommer har jo også været ekstra speciel, fordi vi for første gang har haft besøg af min far midt i sommerferien, og det har været fantastisk at have ham med til de ting, vi laver hernede om sommeren. Et driverliv, kaldte min far det, og det har han fuldstændig ret i :-).

Trods den fantastiske sommer vi har haft, så var det nu godt, da børnene skulle afsted i skole på ny. Selvom vi værdsætter børnenes meget lange sommerferie, er 2½ måned lang tid. Meget lang tid. Børnene var i den grad klar til nye udfordringer og var også begyndt at savne deres klassekammerater. Og selv en swimmingpool kan blive en smule kedelig, når man har badet i den i 2½ måned.

Så nu bliver det dejligt med nogle faste rammer igen, og det bliver jo aldrig bare hverdag for os – i løbet af de næste 4 måneder får vi 4 besøg mere fra Danmark, så vi har nok at glæde os til :-).
Og så skal jeg lige huske at værdsætte, at vi har nogle helt andre muligheder for at komme ud, når der ikke er 39 grader i skyggen. Efteråret er en fantastisk tid til at tage i parken, flyve med drage på stranden samt gå på biblioteket uden at man skal bekymre sig om at få hedeslag på gåturen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *