Sælg dit ragelse og start på en frisk

Sælg dit ragelse

Før vi hoppede på flyet og flyttede til Spanien, brugte jeg det meste af et år på at få solgt alt vores indbo og alle vores ting.

Faktisk fik jeg solgt alt på nær de 12 flyttekasser og to børnecykler, som vi sendte med flyttemanden herned.

Disse kasser indeholdt det allermest nødvendige, nemlig tøj til os alle fire, nogle køkkensager vi var særligt glade for, og en række andre ting, vi ikke mente, at vi kunne undvære.

Alt andet fik jeg solgt – lige fra min fondant-rulle til stuemøblerne. Der var en overgang, hvor jeg var medlem af alle tænkelige Køb- og Salgsgrupper på Facebook, for ikke at nævne Den Blå Avis og GulogGratis.dk.
Nu er det jo 5 år siden, så der er også kommet nye spillere på markedet, men dengang var jeg en fast bruger af alle ovennævnte kanaler. Det gjaldt jo om at komme af med det hele, og det er jo ikke småting, man igennem årene har samlet sammen i sådan et hus. Og der ligger jo også noget værdi i tingene, og det er da bedre at sælge det end at smide det ud, så man kan få lidt håndører med sig ved flytningen.

Faktisk kan jeg huske, at i de sidste 14 dage inden vi flyttede, havde vi kun sofaen i stuen tilbage. Resten var solgt. Som sofabord havde vi en flyttekasse, der stod på hovedet.

Sådan her så vores stue ud i de sidste dage:

Da vi holdt afskedsfest for familie og venner i huset, foregik det hele på klapstole i stuen 🙂

Min kære svigerinde, Dian, er fantastisk til at lave kager – se lige den kage, hun kom med til afskedsfesten. Den ramte faktisk ret meget plet 🙂 :

Så nej, vi havde ikke meget tilbage i huset, da vi nærmede os enden. Men det gjorde ikke noget, for det var jo alt sammen en proces, der ledte til den store udlandsflytning. Og det var bestemt en sund proces.

Jeg har aldrig fortrudt, at vi tog så få ting med. Det er meget sjældent, at vi har manglet noget. Da vi så, hvor stor en kultur for basketball, der er hernede, ærgrede vi os da over at have solgt Pers megadyre Nike-basketsko til næsten ingen penge i Danmark, for de ville være dyre at købe på ny hernede.

Og på samme måde tog vi også et par ting med, som vi ikke fik brugt, f.eks. børnenes cykler. For man skal jo helt hen i parken for at have et sted at cykle, og det fik vi altså ikke gjort. Generelt er terrænet ikke så velegnet til landevejscykling.

Jeg husker også, at jeg insisterede på at tage min gulvspand og supersmarte moppehoved med. Først da vi havde haft det liggende i et par år hernede, indså jeg, at vi aldrig ville få det brugt igen, og så røg det også ud.

Det er jo bare anderledes at bo i en møbleret lejelejlighed, end det er at have eget hus. Vi har slet ikke haft brug for så mange ting – og så er vi nok heller ikke så fokuserede på disse ting længere.

Jeg er overbevist om, at det har været rigtig sundt for os at få ryddet ud i alle de ting, vi ikke brugte og at skære ind til benet.

Jo jo, så har vi da fyldt lidt på sidenhen, men sjovt nok er det jo ikke de samme ting, vi har nu, som vi havde for 6 år siden. Vores behov og interesser har jo også ændret sig lidt.

Min point er, at man ikke skal være så nervøs for at skille sig af med sine ting og ryste posen lidt. Det er jo bare ting, og det, man tror, man har brug for, kan man måske i virkeligheden sagtens undvære.

2 kommentarer til “Sælg dit ragelse og start på en frisk

 1. Nadja siger:

  Hej Sarah, hvad gjorde I med børnenes legetøj, da I flyttede sydpå? Vores børn er meget knyttet til deres legetøj, og de har en del 🙈 Vi overvejer meget at flytte sydpå om ca 1 år, enten Sydspanien eller Sydportugal, men vi ved ikke helt, hvad vi skal leve af endnu. Vi ønsker at lave noget selvstændigt sammen, jeg er heller ikke sikker på om man finder ud af det inden man flytter, eller om det er nemmere når man har taget skridtet og rejst sydpå?
  Vi håber at få en stor sjat ud af vores hus, når vi sælger det (helst 1 million) – havde I ikke en pulje penge med fra jeres salg af hus, eller levede I kun af din løn til at starte med?
  Mvh Nadja

  • Administrator siger:

   Hej Nadja.
   Vi sorterede meget ud i børnenes legetøj, og så fik de bare lige et par flyttekasser med. For at være helt ærlig, så var de ret ligeglade, da vi kom herned, for der skete jo så meget med legepladser og strand og gåture, så legetøjet fyldte en meget lille del.
   God idé at lave noget selvstændigt. Hvis I allerede har opbygget et eller andet er det sikkert nemmere at tage med hernede, og så ved I jo, hvad I skal leve af. Vi tog jobs i første omgang og er så senere blevet selvstændige. Der er jo altid mulighed for at arbejde med telemarketing imens man måske bygger noget op selv. Men hvis I har så mange penge med herned, bør I jo også kunne klare jer i laaaang tid imens I bygger noget op :-).
   Vi havde ikke nogen penge med herned, så vi levede stramt i starten på én indkomst.
   Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *