Her i vinterferien lykkedes det os endelig at komme i nærkontakt med sne! Det er hele 5 år siden, vi var på besøg i Danmark på et tidspunkt, hvor det tilfældigvis sneede, og siden da har vi ikke oplevet andet en is eller sjap i Danmark. Så da jeg så et opslag for en arrangeret bustur til Sierra Nevada med afgang fra Málaga, slog vi straks til og bookede billetter kun få dage før vi skulle af sted.

Så vi fik pludselig travlt med at skaffe vandtætte støvler, handsker og vintertøj, så vi ikke kom til at fryse i al den sne, vi skulle lege i. Vores familie har aldrig været de store ski-entusiaster (forstået på den måde, at kun Per har prøvet at stå på ski en enkelt gang som teenager), så vi skulle bare til Sierra Nevada for at børnene kunne opleve sneen, og for at vi kunne have det sjovt med at lege i sne.

Men det var altså en lidt blandet oplevelse … Det kommer jeg tilbage til om lidt.

Om morgenen på turdagen stod vi virkelig tidligt op, for vi skulle med toget mod Málaga allerede kl. 7.40. Ja, at stå op kl. 5.00 er for os VIRKELIG tidligt :-). Vi havde pakket en lille kabinekuffert med vores handsker, halstørklæder og overtræksbukser, men jeg er sikker på, at vi alligevel så ret spøjse ud, som vi sad der i toget med vores skistøvler og skijakker :-).

På vej til Sierra Nevada

Der var opsamlingssted til bussen ved El Corte Inglés i Málaga, så det passede helt perfekt. Arrangøren var ‘Quedadas Málaga’ – der havde en midaldrende dame i spidsen – og hun sørgede for, at vi alle kom med ombord. Og så gik turen ellers mod Granada og det flotte, snedækkede bjerg. Det var en fornøjelse bare at sætte sig ind i bussen og så slappe af og småsove hele vejen, imens vi kiggede på omgivelserne. Jeg er ikke meget for at køre længere ture i vores lille bil, og selvom den (og vi) sikkert fint havde klaret det, var det altså meget mere dejligt bare at slappe af i de 2,5 timer, som turen tog.

Vi havde jo ingen idé om, hvad vi skulle forvente, men alligevel var det altså på ingen måder, som vi troede, at det ville være. Vi havde nok forventet, at der ville være en masse sne (også selvom det var sidst på sæsonen), så vi kunne rende rundt og lege på fri hånd. Men i byen – hvor man kommer til med bus og bil – var der slet intet sne. De eneste steder, der var sne, var på kælkebakkerne og på ski-pisterne, og det var tydeligt, at skisportsstedet selv sørgede for at fabrikere sne til disse steder hver morgen. Og det er selvfølgelig fair nok, men bare ikke helt hvad jeg havde forventet.

Så vi glædede os til at komme ind på en af de dertil indrettede kælkebakker, hvor der var sne. Og det kom vi også, men med en pris på 10 euro pr. mand for en halv time, så brænder man hurtigt sine lommepenge af.

Kun sne på udvalgte steder i Sierra Nevada