Forældremøde
Når man indskriver sine børn i en ny skole, har man ofte nogle spørgsmål til, hvordan alting fungerer. Ikke mindst, når det er i udlandet 🙂
Hvis lærerne kommer ud i skolegården med børnene, kan man stille læreren hurtige spørgsmål om praktiske ting. Så skolen er altså ikke mere ‘lukket’ end at dette sagtens er muligt.
Skal man tale om barnets trivsel eller i detaljer, kan man bede om at få et møde med sit barns lærer, og der er typisk afsat tid én eftermiddag om ugen.
Et par uger efter børnenes skolestart besluttede vi os for at holde et sådant møde med vores børns lærere – vores søns i første omgang.
Vi spurgte ind til, hvordan han klarede sig i skolen, om han legede med de andre, og hvad vi kunne bidrage med hjemmefra, udover det, vi i forvejen gjorde.
Jeg kan huske, at jeg var utrolig lettet og glad, da jeg gik derfra, fordi jeg følte, at vi havde lærerens opbakning og støtte. For mig var det meget vigtigt at blive taget seriøst. Jeg ville være ked af, hvis der blev ‘hoppet’ over mit barn fordi han ikke kunne tale spansk endnu, eller hvis vi blev mødt med indstillingen ‘de flytter alligevel væk igen snart’ og ligegyldighed. Men det var slet ikke tilfældet, og vi gik fra mødet med en masse gode råd og et indtryk af en dygtig lærer, der tog sit arbejde seriøst – og som også tog vores søn seriøst.
Det skal lige nævnes, at vores søns klasselærer ikke kunne tale engelsk, så samtalen foregik på spansk. Selvfølgelig måtte læreren gentage et par ting, men i det store hele gik samtalen fint. Så igen vil jeg fremhæve, hvor vigtigt det er at lære spansk. Havde vi kun talt engelsk, havde vi simpelthen ikke kunnet gennemføre denne samtale med Adrians lærer.