“Hvor solen den danser” – den ultimative bog for familien, der vil flytte til Spanien

“Hvor Solen den Danser” er den bog, som jeg ville ønske, at jeg selv havde haft i hånden, da vi flyttede til Spanien.

Jeg har nemlig samlet alt det, der er vigtigt at vide, når man overvejer en tilværelse i Spanien:

  • Grundig to-do-liste til udmelding af Danmark og indmelding i Spanien
  • Praktisk info og erfaringer med spansk folkeskole
  • Praktisk guide til at lære spansk
  • Fortællinger om kulturforskelle
  • Bonus: 5 historier fra andre mødre, der er flyttet til Spanien med deres familier
  • Og meget, meget mere …
Køb bogen her for 185 kr.
Hvor solen den danser
Ny lejlighed i Spanien - Adrian hopper i poolen
Sjov kælkebakke på Sierra Nevada
For enden af Rio Chillar

Om bogen

At flytte til Spanien har været en beslutning af kæmpe proportioner, for udover bare en geografisk flytning sagde vi vores gode jobs op og solgte vores hus, biler og indbo. Vi lagde vores liv fuldstændigt om i jagten på ’det gode liv’, der for os betyder en stressfri tilværelse og masser af tid sammen som familie.

Det har krævet en masse forberedelse, hårdt arbejde med at lære sproget og kulturen at kende, en masse udfordringer med det praktiske, og så har det krævet en massiv ”ja-attitude”.

Jeg har her i bogen samlet alle de erfaringer, vi har gjort os, i håbet om, at det kan gøre springet lettere for andre.

Jeg har inkluderet et stort afsnit om de praktiske udfordringer ved udflytning fra Danmark og ved indflytning i Spanien, for her er virkelig mange trin, man skal igennem, og det er rigtig svært at overskue. Derudover har jeg lagt vægt på at skrive om spansk skole, og hvordan det faktisk foregår. 

Da vi flyttede, kunne jeg nemlig kun finde meget sparsom information om spanske folkeskoler, og det var alt sammen af negativ karakter. Eftersom vi har haft en helt anden, positiv oplevelse, har jeg brugt meget krudt på at aflive disse myter og på at opfordre til at benytte sig af den spanske folkeskole, der – efter min mening – er den bedste måde at integrere sine børn i det spanske samfund på.

Kultur og sprog har også fyldt meget, da det har givet anledning til mange spændende oplevelser og finurlige episoder, som har været sjove at dele.

Idéen om denne bog blev til, fordi jeg godt kunne tænke mig at samle vores erfaringer og gode råd på en lidt mere overskuelig måde – lidt mere som et opslagsværk.

Jeg håber, at du kan bruge vores erfaringer til inspiration eller som praktisk hjælp, og jeg vil ønske dig god læselyst.