Den første ‘rigtige’ børnefødselsdag

børnefødselsdag

Vi er så heldige (eller uheldige?) at vores to børn har fødselsdag med kun 4 dages mellemrum. Sidste år følte vi os endnu ikke helt klar til at invitere venner og klassekammerater til fest, så vi lavede i stedet en ‘aktivitetsdag’, hvor vi lavede alle mulige sjove ting, og farmor og farfar var også på besøg fra Danmark for at gøre dagen ekstra speciel.

I år syntes vi, at vi havde lyst til at holde en ‘rigtig’ fødselsdagsfest for børnene, med alt hvad der hørte sig til.

Eftersom vi ikke har bil, valgte vi at holde festen i et legeland, hvor personalet sørger for mad, drikkevarer, kage, underholdning, forplejning til forældrene – alting simpelthen. Jeg må indrømme, at jeg var en smule utryg ved sådan at overlade kontrollen til andre mennesker. Jeg kunne ikke engang må lov til at medbringe en hjemmelavet fødselsdagskage, hvilket var en kamel, jeg måtte sluge.

Men stedet er virkelig sjovt, og der er endda en sektion for pigerne, hvor de kommer ind i en times tid og bliver sminket og udklædt, og så holdes der modeshow. Det ville være lige noget for Sofia!

Så vi bookede festen, og sendte invitationer ud. Det var jo en fælles fest for begge børn, og de inviterede i alt 19 børn. Det var et mix af spanske naboer, klassekammerater, et par danske legekammerater og min mor, der spontant besluttede sig for at rejse herned og være med 🙂

Hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg vildt nervøs i tiden inden festen. Det var første gang, vi skulle være værter til et arrangement, hvor vores spanske venner var med, og vi var jo stadig lidt i tvivl om, hvornår man skulle gøre hvad. Og ville personalet nu også have styr på alting…? Og så var det også bare en mærkelig følelse at gå af sted til vores egne børns fødselsdagsfest uden at have en eneste ting med – jeg skulle jo ikke sørge for noget som helst.

Men hold da fast, hvor var det bare et professionelt arrangement! Personalet havde fuldstændigt styr på alle 19 børn. De blev sendt ind i boldlandet for at lege indtil spisetid, hvor de blev kaldt ud med megafon og fik hver sin bakke med mad og drikkevarer på. Der var også blevet lavet to fantastisk flotte fødselsdagskager, som blev spist, efter at vi havde sunget fødselsdagssang for børnene. 

Der bliver sunget fødselsdagssang for børnene

Efter at de havde spist kage, var det tid til at pigerne skulle ind at smukkeseres, og imens spillede drengene fodbold og legede i legelandet.

Derefter blev alle kaldt ind for at se modeshowet, hvor vi alle klappede og hujede af pigerne, der blev præsenteret én efter én på den røde løber. Det var en meget stor oplevelse for alle pigerne og ikke mindst for Sofia, der havde hele 2 udklædninger, fordi hun var fødselsdagsbarnet. Hun strålede simpelthen :-).

Da showet var forbi, kunne de modigste børn få lov at gå en tur igennem ‘terrortunnellen’. Uhh, uhyggeligt, ik’? Det var faktisk bare et sortmalet rum med lidt edderkoppespind i loftet og et plastikben på gulvet, men det blev kørt op til at være så uhyggeligt, at de fleste af børnene faktisk ikke turde gå med derind. Og de, der gjorde, syntes, at det var vildt uhyggeligt, he he. Det var en supergod idé.

På vej ind i terrortunnellen med én udvalgt voksen (mig)

Min mor og jeg, der tilsyneladende er ved at åbne børnenes gaver 🙂

Aftenen sluttede så af med, at alle børn fik en slikpose og et ballonsværd, da det var tid til at gå hjem.

De 4 timer var fyldt med aktiviteter, så der var gang i børnene helt fra start til slut, og det var tydeligt at se, at de alle havde det sjovt.

Imens børnene legede, gik Per og jeg jo rundt og talte med forældrene. Der var et par stykker, som vi kun kendte en smule fra skolen, men de fleste var jo nære venner, og det var en fantastisk følelse at have alle dem, vi holder af her i Spanien, samlet på ét sted.

Det kan nogle gange godt være lidt sværere at forstå/tale spansk, når Per og jeg er i store grupper af spaniere og snakken flyver rundt. Men til fødselsdagen havde vi slet ingen problemer med det spanske – måske fordi vores gæster alle var folk, vi kendte godt i forvejen og derfor er vant til at høre dem snakke. Jeg ved det ikke. Men Per og jeg havde også en fantastisk aften, hvor vi snakkede og hyggede os og kunne præsentere vores venner for hinanden. Med vores danske vennepar talte vi selvfølgelig dansk, men hvis der også var en spanier med i snakken, tog vi den på spansk – og lidt engelsk blev det såmænd også til.

Børnene fik heeelt vildt mange gaver, så vi pakkede gaverne ind i vores nabos bil, så vi ikke skulle slæbe dem hjem på gåben. Faktisk var der intet mindre end 3 hold venner, der tilbød at køre enten os eller gaverne hjem til lejligheden. Det siger lidt om, hvor søde og hjælpsomme venner, vi har 🙂

Per og jeg skulle dog lige afregne med legelandet, så vi pakkede gaver, børn og min mor i vores nabos bil, og så slentrede vi selv hjem.

Vi var helt enige om, at det var gået over al forventning. Børnene havde haft, hvad de selv beskrev som ‘den bedste fødselsdagsfest i hele verden’, og Per og jeg havde også haft en helt fantastisk aften. Det var som om, at vi lige fik bekræftet, at vi omgiver os med nogle helt igennem skønne mennesker hernede.

2 kommentarer til “Den første ‘rigtige’ børnefødselsdag

 1. José A. Pérez siger:

  Los niños se lo pasaron estupendamente, el desfile de princesas espectacular, y los padres estuvimos hablando. Enhorabuena por la organización, felicidades a Sofía y Adrián, las nuevas generaciones vienen empujando fuerte, sois nuestros amigos para siempre, un besazo. La nota de español un 9’5. A los niños un 10, jajajaja

  • Sarah Jacobsen siger:

   Si, fue una fiesta estupenda, y muchas gracias por vuestra participación.
   Jajaja, gracias por la buena nota, aunque creo que el número ya es demasiado alto – para los adultos… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *