Enigma Exit Games

Enigma Exit Games

Som I måske ved, havde vi besøg af mine svigerforældre denne jul. Det var to skønne uger med fuld fokus på juleklip, konfekt, gaveindkøb, lækker mad og god, gammeldags hygge.  Og alle 3 generationer nød det i fulde drag.

Per og jeg udnyttede tilmed muligheden for at overlade børnene hos farmor og farfar og tog såmænd på ‘date’. Vi må jo tage chancen, når den byder sig :-).

De par gange om året, hvor vi tager en børnefri dag, plejer vi at se en biograffilm, og så plejer vi at finde en aktivitet, som vi ikke har prøvet før, og som vi kan have det sjovt med. I sommers tog vi f.eks. ud på en af de der vandforhindringsbaner, der er langs kysten, og det var vildt sjovt – vi grinte i hele den time, vi var derude.

Denne gang måtte vi lede efter noget indendørs, og ved en tilfældighed havde jeg fundet Enigma Exit Games’ hjemmeside. Jeg havde aldrig hørt om det før, jeg tror faktisk bare, at jeg fandt det ved at google lidt rundt på aktiviteter i området.

I hvert fald lød det rigtig spændende, da jeg læste på deres hjemmeside. Tilsyneladende var det noget med, at man kommer ind i et rum, og så skal man løse nogle gåder og bruge sin skarpe observationsevne for at kunne komme ud igen – og man skal nå det indenfor 1 time. Det lød lige som noget for Per og jeg, så vi krydsede bare fingre for, at det var ‘lavet ordentligt’ med nogle gode gåder og en spændende opbygning.

Og vi blev ikke skuffede. Faktisk var det endnu bedre, end vi havde turdet håbet på!

Da vi ankom til adressen, blev vi mødt af Gloria, som fortalte os reglerne og gav os nogle tips til at komme godt i gang. Herefter blev vi sendt ind i et rum, der var fuld af spændende, gamle møbler, og så skulle vi ellers bare gå i gang med at finde ledetråde og gåder på, i og under møblementet. Det var SÅ sjovt.
Det bedste var faktisk, at det var lavet så udspekuleret, at der var mange ‘gåder’, hvor man skulle bruge svaret fra den ene for at løse op for den næste osv. Det var som at være midt i en Indiana Jones-film, og vi kunne slet ikke lade være med at gå op i det med liv og sjæl – og det skal man jo også med sådan noget :-). Jeg kalder det ‘gåder’, selvom det måske er en smule misvisende, men jeg vil jo ikke afsløre for meget omkring selve det mysterium, der skal løses, for jeg vil ikke ødelægge oplevelsen for jer, der kan finde på at tage derhen :-).

Man kan gå derind i hold fra 2-5, og Gloria fortalte os fra starten, at når man kun er 2, har man travlt – meget travlt – hvis man skal nå at løse alle gåder og komme ud af rummet indenfor den time, der er til rådighed. For at hjælpe, havde vi en walkie-talkie inde i rummet, hvor Gloria en gang imellem ledte os på rette spor, hvis vi brugte for meget tid på noget irrelevant. Og dette var klart en stor hjælp. Alligevel nåede vi kun 99% og fik altså ikke åbnet døren, på trods af, at hun faktisk gav os et par minutter ekstra. Det havde selvfølgelig været fedt at gennemføre det helt, men det ødelagde dog slet ikke oplevelsen, for vi var supertæt på og vi havde bare haft den sjoveste time derinde.

Der findes to spil/historier. Vi spillede den korte på 60 minutter, og der findes også en anden på 75 minutter (samme rum, men andre gåder), som vi har store planer om at løse på et senere tidspunkt. Her er man nødt til at være mere end 2, så der tager vi af sted med et hold venner.

Hvis man er til gåder/mysterier og gode grin – ligesom os – kan dette spil virkelig anbefales. Det ville være et perfekt grundlag for en aften ude med et hold venner; en lidt anderledes underholdning end man er vant til, men noget, som man kan samarbejde om og tale om længe efter.

To mand er dog lige i underkanten, kunne vi godt se, så jeg vil nok anbefale at tage af sted 4 mand. Eller evt. to voksne til at løse gåderne og et par børn til at hjælpe med at søge efter ledetråde osv. Vi fik også at vide, at vi godt kunne have taget vores børn på 7 og 9 med, for i den alder plejer de at have det supersjovt med at hjælpe derinde i rummet.

Som det fremgår på deres hjemmeside, kan man gennemføre spillet på spansk, engelsk eller dansk (en af ejerne er dansker). Hvis man ønsker dansk skal man dog nævne det, når man foretager bookingen, så de kan sørge for, at det er danskeren. der er til stede ved walkie-talkien.

Det koster 30 euro i alt for 2 personer og 55 euro, hvis man er 3-5 personer. Booking kan man foretage online via hjemmesiden.

Gloria fortalte os, at de også tilbyder en såkaldt mord-middag, hvor man skal samle 8 personer til middag i sit eget hjem, og så får hver person en rolle, og man skal finde ud af, hvem der er morderen. Dette tager omkring 3 timer, hvis jeg husker rigtigt. De er også en gang imellem muligt at melde sig til en sådan middag på en restaurant sammen med andre par, således at man ikke behøver at samle 8 i sit eget hjem.

Jeg kendte ikke selv til Enigma Exit Games, så jeg håber virkelig, at der er nogle af jer eventyrlystne, der ved at læse dette har fået lyst til at prøve spillet.

Det kan så være, at I til gengæld vil kommentere og fortælle om andre steder langs Solkysten, der er sjove at besøge, hvis man ligesom Per og jeg godt kan lide, at der ‘sker lidt’ når man er ude, uden børn? Helst noget, hvor man ikke behøver bil, he he.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *