Derfor elsker jeg at bo i Torremolinos

Jeg har flere gange set en diskussion blusse op omkring hvilken by på Solkysten, der er bedst at bo i.

Og hold nu fast, hvor er der bare mange forskellige meninger.

Nogle elsker at bo i det kulturelle centrum af Málaga by og andre foretrækker strandpromenaden ved La Cala.
Så er der dem, der godt kan lide at bo oppe i Benalmádena Pueblo og dem, der foretrækker at bo i centrum af Fuengirola.

Her for nyligt så jeg på Facebook én, der skrev, at trådstarter ‘nok ikke skulle vælge at bo i Torremolinos, da den ikke er så hyggelig som Fuengirola’. Og her måtte jeg altså lige protestere!

Jeg er med på, at der er mange forskellige behov og ønsker til det område, man bosætter sig i. Men jeg syntes sgu at det var ærgerligt at fortælle én, der aldrig har set Torremolinos, at den ikke er hyggelig. For Torremolinos har – som alle de andre kystbyer – mange forskellige ansigter, og bestemt også et hyggeligt ét.

Mit Torremolinos

Afhængig af de kredse, vi færdes i, og de steder, vi besøger, ser vi forskellige dele af en by.

Personligt er jeg ikke så vild med Torremolinos centrum, hvor jeg synes, at det er tydeligt at se, at midtbyen er lidt ‘slidt’ og præget af mange halvgamle højhuse fra 80’erne.

Vi har altid boet ca. en km fra centrum, i udkanten af byen i et beboelseskvarter. Og vores oplevelse af Torremolinos er nok også præget af, at vi har børn, der vokser op i byen, så mange ting ser vi i børnehøjde.

Så når jeg taler om, at jeg elsker Torremolinos er det netop dette, jeg mener:

Det er det stemningen, når jeg går igennem ‘vores kvarter’ oppe ved kommunebygningen.
Det er vores årlige tradition, hvor vi en aften går ind på rådhuset og ser jule-krybbespillet og spiser ristede kastanjer.
Det er sommerens gratis strandbiografer.

Det er det årlige orienteringsløb hver Halloween.
Det er det forladte (smukke) palæ i centrum af byen.
Det er frisbee på Carihuela strand i oktober måned.
Det er børnenes basketball-hold på Sportscenteret hver tirsdag og torsdag, hvor vi møder en masse andre børn fra skolen.
Det er de gratis teaterforestillinger på kulturcenteret.
Det er Parque la Batería med karrusellen og bådene.
Det er det faktum, at der altid er en legeplads indenfor 200 meters afstand.
Det er de fantastiske spaniere, som vi har boet side om side med her i Torremolinos. Helt almindelige mennesker med børn i den lokale skole og som ser Torremolinos som deres hjem og ikke et turistmål. Den samme måde, hvorpå vi nu ser Torremolinos.

Derfor elsker jeg at bo i Torremolinos, Rapunzel
Til gratis musical med ‘Rapunzel’ i kulturbygningen

Vi ser alle de andre ting, der også er der – hvis man lige kigger forbi de halvgrimme lejllighedskomplekser fra 80’erne. Det er de små ting, der er at opleve, og det er de ting, som kommunen gør for byens borgere – hvis man holder øje med dem og tager imod dem.

Jeg føler mig fantastisk godt hjemme i Torremolinos, og faktisk bryder jeg mig hverken om Fuengirola eller Málaga centrum. Ja, jeg ved godt, at jeg nu får skældud af alle jer, der bor netop disse steder. Men sandheden er jo, at man føler sig godt tilpas der, hvor man har skabt sig et hjem.

Og når folk på Facebook spørger om ‘gode steder at bo’, plejer jeg at anbefale dem at bo hernede i et par uger og så tage rundt og besøge de forskellige byer. For det er nærmest umuligt ikke at være subjektiv, når man anbefaler et sted at slå sig ned.

Og spørger I mig helt ærligt? Så synes jeg, at det bedste sted at bo er i udkanten af Torremolinos med kun et kvarters gang til centrum og et kvarter til den legendariske Carihuela strand, men stadig så langt væk fra begge dele, at man ikke mærker turisterne i juli måned.

Det er Torremolinos, når det er bedst.

Og det er min helt personlige, meget subjektive holdning, som jeg ikke vil pålægge nogen af jer andre. I skal selv finde det sted, hvor I føler jer hjemme 🙂

Hvad kan DU godt kan lide ved det sted, hvor du har valgt at slå dig ned?

3 tanker om “Derfor elsker jeg at bo i Torremolinos

 1. Kirsten Jensen siger:

  Jeg elsker Torremolinos, idet den for mig er overskuelig, har rigtig mange tilbud, som du også har beskrevet, men f.eks. botaniskhave som jeg kommer meget tit i, er smuk og billig.
  En anden ting er at man har toget, som dog mangler elevator – med bus er det muligt at komme alle vegne 🙂
  Oppe i pinjeskoven for en gåtur – eller en grillmiddag, med venner ja, jeg kunne såmen nok fortsætte i det uendelige 🙂
  De andre dele af kysten / Andalusien er – for mig – besøgs værdige, men Torremolinos er min hjemby 🙂
  M.v.h.
  Kirsten Jensen

 2. Ann-Louise siger:

  Hej! Kan du mon anbefale aktiviteter/steder til de helt små? Jeg har været i Torremolinos mange gange, men i år er første gang med min søn på 1 1/2. Du nævner legepladser indenfor 200 m. afstand, kan du anbefale nogen af dem?
  På forhånd tak!

  • Sarah Jacobsen siger:

   Ja, tag endelig i Parque la Batería der ligger lige ved Montemar-togstationen. Lækkert park og en kæmpestor legeplads med et godt område for de små.
   Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *