Den frygtede skolestart i Spanien med Covid-19

Skolestart i Spanien med covid-19

Nu er det endelig ved at være tid til, at børnene skal starte i skole igen. Det er både et tidspunkt, vi har set frem til og frygtet. Lige nu er det nok sidstnævnte, der fylder mest …

Efter et halvt år herhjemme uden at børnene har fået faglige udfordringer, og uden at de har været sammen med deres klassekammerater, trænger de i den grad til at komme ud af huset, og til at der sker noget i deres hverdag. Men det bliver virkelig ikke nogen fornøjelse for dem at komme tilbage i skole. Ligesom det heller ikke bliver nogen fornøjelse for lærerne eller os forældre.

Først og fremmest fordi det føles som en dårlig idé efter så mange ugers karantæne og så meget påpasselighed, at vi nu sender alle børn i skole. For hånden på hjertet, så ønsker jeg altså ikke, at mine børn får Covid-19, ej heller ønsker jeg, at børnenes kammerater eller deres familier bliver smittet.

Det føles bare ikke holdbart, og vi frygter, at det kun er et spørgsmål om kort tid, før der kommer et smittetilfælde på skolen, der breder sig og forårsager, at skolen lukker ned. Og så er vi tilbage til der, hvor vi var i foråret med karantæne og hjemmeskoling.

Det er en bekymring, som vi i vores lille hjem har, men jeg har hørt præcis samme udmelding fra både andre forældre og lærere.

Men nu er det besluttet, at skolerne åbner, og så er der jo ikke andet at gøre.

Mee det bliver et meget anderledes skoleår.

Jeg er netop kommet hjem fra et 2½ times langt forældremøde med Sofias lærer. Her forklarede hun om de ting, man som forældre/elev skal gøre, og hvad de fra skolens side gør for at forhindre smittespredning.

Her er et par eksempler på tiltag i det nye skoleår:

 • Vi skal tage barnets temperatur hver morgen inden skole for at undgå at barnet kommer i skole med febersymptomer
 • Barnet må ikke tage bøger/penalhus med hjem
 • Barnet skal bære maske under hele skoletiden
 • Barnet skal altid bære et mavebælte med Kleenex, alkoholgel og en ekstra maske
 • Børnene skal stå i kø i skolegården (med afstand) hver morgen inden de går op i deres klasseværelse
 • Lærerinden og børnene skal holde afstand og må under ingen omstændigheder røre hinanden
 • Alle ture er aflyst, inkl. den store rejse til Madrid ved slutningen af skoleåret
 • Hvis barnet er sygt, skal vi ringe til lægen uanset grunden (skolen skal have dokumentation for sygedagene)

Ovennævnte er et udpluk af de tiltag, som Sofias skole har valgt at indføre for at gøre skolestarten mere sikker.
Jeg er jo rigtig glad for, at de gør hvad de kan, men hold nu op, hvor jeg synes, at det er synd for Sofia, at hendes 6. klasse kommer til at forløbe sådan. Som hun selv sagde, så håber hun, at det ikke kommer til at gælde hele skoleåret, for hun kunne godt tænke sig at give sin lærer et farvelkram ved skoleåret slutning, når hun skifter skole op til næste klassetrin.

Øv, hvor trist.

Og Adrians skole har vi slet ikke fået nogen udmelding fra endnu, og her frygter vi en endnu værre situation. Det er nemlig en rigtig stor skole, og midt i skolebygningen er den stor og central trappe, der kommer til at være en rigtig træls flaskehals, hvis der skal holdes afstand.

Så vi krydser i den grad fingre for, at dette er overstået hurtigst muligt.

2020 har været et rigtig trælst år. Det har det jo været for alle, der har været berørt af virussen eller af karantæne og diverse restriktioner.

Og der er mange, der spørger til, hvordan det er at bo i Spanien for tiden. Og jeg må da indrømme, at jeg svarer, at det plejer at være sjovere end det har været i 2020 :-).
Maskepåbuddet, der dikterer, at vi skal bære maske/mundbind så snart vi er udenfor vores dør, er en hård én at sluge. Og det er grunden til, at vi har skåret kraftigt ned på vores aktiviteter i de sidste par måneder.

Vi er dog heldige, at vi har et dejligt rummeligt hjem og en skøn terrasse (og en dejlig pool og strand), hvor vi så i stedet har tilbragt det meste af vores sommer. Og så må vi tage revanche på familieaktiviteterne, når tingene igen bliver normaliseret på et tidspunkt.

Men nu gælder det indkøb af diverse remedier, så børnene kan komme i skole, og så krydser vi fingre for, at vi ikke får ret i, at det kun er for en kort periode :-/.

Pas på jer selv derude!

3 kommentarer til “Den frygtede skolestart i Spanien med Covid-19

  • Administrator siger:

   På vores skole ringer de til forælrene, og så skal vi komme og hente barnet og ringe til lægen osv. Vi har fået en helt protokol over hvem vi skal kontakte, hvis barnet udviser symptomer.

   Mvh Sarah

 1. Jette Renne siger:

  Havde bestemt været bedre at gøre, som nogle skoler har gjort i DK, nemlig at dele eleverne op i grupper, så de kan gå et par timer om dagen , uden mundbind🇩🇰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *