Hold nu fast, hvor er der sket meget i mit/vores liv i de sidste 4 måneder. Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal starte henne :-).

Da børnene begyndte i skolen igen efter sommerferie, begyndte Adrian jo på sin nye skole, da han simpelthen var blevet for ‘gammel’ til sin tidligere skole. Så han startede i ‘Instituto’ på en ny skole, der – heldigt for os – kun ligger 100 meter fra vores hjem. Selvom især vi forældre gik og var lidt nervøse for, hvordan skoleskiftet skulle gå, er det gået over al forventning. Adrian selv tog udfordringen i stiv arm og har lige fra starten været rigtig glad for sin nye skole og sin nye klasse. Det er den positive side af skoleskiftet og det, der for os er vigtigt.

Den mindre positive side er, at der i hans klasse tilsyneladende er problemer med et par uromagere i klassen, der forstyrrer undervisningen. Det har der været et par forældremøder om, men lærerne kan tilsyneladende ikke gøre så meget ved det, da der er obligatorisk skolegang til 16 år, og derfor kan man ikke smide børn ud af skolen, uanset hvor mange advarsler og midlertidige udvisninger, de har fået. Ikke, at jeg mener, at det er den rette løsning, men jeg bliver da lidt trist over at høre om børn på 12-14 år, der tilsyneladende slet ikke har nogen støtte eller hjælp fra deres forældre og derfor opfører sig på den måde.

Adrian er dog rigtig glad for at gå i skole, og han bliver fint udfordret fagligt, så den del er jo dejligt.

Det var i september, at børnene startede i skole.

Det var ligeledes i september, at jeg opsagde min stilling i webbureauet, hvor jeg var ansat. Denne beslutning kom efter nogle uger med meget grundige overvejelser og mange lange snakke mellem min mand og jeg  – men jeg må sige, at det var den helt rigtige beslutning. Beslutningen kom på baggrund af nogle interne ting i webbureauet, men tanken om at starte selvstændigt op var noget, Per og jeg havde talt om flere gange i løbet af årene. Og nu var det rigtige tidspunkt så kommet.

Og det blev så starten på HumbleBee Media Hive – mit og Pers fælles firma, hvor vi primært laver hjemmesider, webshops, grafik, tekstarbejde og diverse online marketing for vores kunder.

Det har simpelthen været sådan en sjov proces at gå igennem sammen. Lige fra at beslutte os for, hvilke opgaver vi gerne vil løse for vores kunder, til at finde firmanavn, lave logo og lave hjemmeside. Og så har det været spændende at skulle arbejde ‘rigtigt’ sammen hver eneste dag for første gang. Den del går heldigvis problemfrit.

Vores største bekymring ved at starte firmaet var dog heller ikke, om vi kunne finde ud af at fordele arbejdsopgaverne. Nej vores største bekymring var, om vi nu begge ville bruge al for meget tid på at arbejde i firmaet – tid, der ville gå fra vores hyggestunder med børnene. Men den bekymring blev gjort til skamme.

Vi har fra starten haft det mål, at vi begge skulle være i stand til at lægge arbejdet fra os om eftermiddagen, og det har vi uden undtagelse været i stand til. Faktisk har vi nu endnu mere frihed til at tilrettelægge vores arbejdsdage, og vi har mere overskud og fritid i hverdagen. Så alt er godt i HumbleBee Media Hive. Fedt navn, ik’? Vores logo er en sød, tyk brumbasse. Det er et sjovt logo i en verden, der ellers er meget præget af business-looket. Men det må altså godt være lidt personligt, og der må også gerne være lidt ydmyghed over det hele, selvom man er dygtig til sine opgaver. Deraf ordspillet HumbleBee.

Nåh, nu fik jeg skrevet et rigtig langt stykke om firmaet. Det beklager jeg. Men det er simpelthen fordi det har fyldt rigtig meget i de sidste mange måneder at få alt dette op at køre på en god måde. Og jeg er sgu lidt stolt af det. Det er vi begge to.

Og så er Per og jeg faktisk også medejere af en dansk hobby-webshop, der faktisk også har taget en stor del af vores tid. Her står vi for webshop og marketing, og vores danske partner står så for indkøb og pakning på lageret osv. Det er altså også noget, som er virkelig spændende, og som jeg går meget op i 🙂

Webshoppen hedder www.5ddiamondpaint.dk og her sælger vi diamond paint-billeder. Dvs. den slags billeder, hvor du selv sætter en masse små ‘diamanter’ på en lærred, og til sidst får du så et færdigt motiv. Det er en hobby, der virkelig har fået sit indtog i Danmark, hvilket vi tydeligt kan mærke på shoppen, så det er simpelthen så sjovt at lave kampagner. Jeg laver også vejledningsvideoer, som vi lægger på shoppen, og her er Sofia ofte med på videoen, eller også står hun ‘bagved’ og styrer kameraet. Igen er det bare så fedt, når man kan kombinere arbejde med hobby, og når man kan involvere børnene og lave noget sjovt ud af det.

En lille video, som Sofia og jeg lavede til 5D Diamond Paint: