I dag er en god dag.

Solen skinner, vejret er godt, og jeg vågnede med en skøn følelse af godt humør og overskud. Jeg fik gennet resten af familien ud i haven, hvor vi spillede bold og hyggede os. Alle vores naboer i bygningen havde tydeligvis fået samme tanke, for man kunne høre høj musik og børnesnak, og vi fik også hilst på en del naboer, der ligesom os stod ude på terrasser og balkoner og nød solen på deres balkon. En dejlig søndag.

Sådan har alle dage i de sidste 2 ugers lockdown bestemt ikke været. Faktisk synes jeg, at det har været utrolig hårdt, selvom jeg også skammer mig en smule over at sige det.

En af de helt store fordele ved at bor her i Spanien – og én, som jeg benytter mig meget af – er muligheden for at gå ture i bjergene eller nede ved stranden og få ‘ro i hovedet’. Så selvom vi har en ok stor lejlighed og en lille have, savner jeg helt vildt meget at kunne gå en tur og kigge ud over havet. Og så hjælper det heller ikke på situationen, at vi har haft regnvejr i 12 ud af de 14 dage, vi været været i lockdown. En vejrsituation, der er meget atypisk på disse kanter :-).

Og så er det jo også bare en vildt mærkelig situation, fyldt med bekymring og uro.

Vi ved jo ikke hvor længe denne lockdown kommer til at fortsætte, og vi ved ikke hvilken betydning det får for os økonomisk. Og jeg er meget bekymret for de af vores venner, bekendte og naboer her i Spanien, som virkelig bliver pressede økonomisk henover den næste tid.

For vores eget vedkommende er Per og jeg heldige, at vi begge arbejder hjemmefra. Vi kan dog tydeligt mærke, at der også er megen bekymring blandt danskerne, for der er ikke særlig mange, der har overskud eller økonomi til at købe et nyt website for tiden. Så der er meget ro på i vores webbureau, og vi ser en tydelig nedgang her. 

På den anden side kan vi se, at der er ekstra gang i den webshop, hvor vi er partnere. Www.5ddiamondpaint.dk sælger hobby-kits, så det er lige netop en af de nicher, der klarer sig godt her i krisen, hvor alle familier med børn går hjemme og keder sig. Så derfor har vi kastet meget af vores energi ind i webshoppen, hvor vi har brugt tiden fornuftigt herhjemme og indspillet videoer, udsendt nyhedsbreve osv. Så gudskelov har vi webshoppen, der forhåbentlig kan udgøre en økonomisk base, så vi kan klare os igennem krisen uden det helt store tab.

Men hvor længe endnu skal vi være i lockdown? Indtil videre indtil den 11. april, men det virker ikke realistisk, at vi alle får lov at gå ud i bylivet igen om kun 2 uger, og når der endelig bliver lukket op igen, kan jeg også forestille mig, at det sker i etaper.

Men det er jeg slet ikke begyndt at tænke på endnu. Lige nu er det bekymringen, der fylder mest.

Når familien i DK bliver syg, er det aldrig sjovt, fordi man bor så langt væk. Og på grund af rejseforbuddet var det heller ikke vildt fedt, da min mor blev akut-indlagt på Odense hospital i sidste uge, fordi hendes shunt (som hun fik indopereret efter hendes hjerneblødning forrige år) åbenbart var stoppet til og begyndte at trykke på hjernen. En meget alvorlig situation, der blev endnu mere alvorlig fordi min mor får blodfortyndende medicin. Så der var også lige et døgn, der var ekstra slemt pga. uvisheden og den store afstand. Heldigvis fik de dygtige læger styr på den grimme situation, og det ser ud til, at min mor klarer sig igennem denne omgang uden mén. Et stort tak til de dygtige læger i Odense endnu en gang!

Men pyha, der følte jeg mig virkelig langt væk fra min kære familie endnu en gang, og så er det svært at være ved godt mod.

Børnenes skolegang fylder også en del i hverdagen.

Igen er vi heldige, at vores børn nu er store (11 og 13 år), men vi modtager lektierne via mange forskellige kanaler (mail, WhatsApp, Google Classroom), så det er lidt af et puslespil at få styr på det hele. Og hver dag hjælper vi med at få indleveret forskellige opgaver til lærerne og at korrigere børnenes lektier. Vi griner lidt af, at vi voksne skal sidde og rette Sofias opgaver i spansk grammatik … Det er lidt af en udfordring, eftersom vi jo ikke selv kender de spanske grammatik-regler. Men hey, vi gør vores bedste, og jeg er sikker på, at vi ikke er de eneste forældre, der har lidt udfordringer her.

Jeg kan dog mærke, at det også er begyndt at blive hårdt for børnene.

Hver dag står de op og går i gang med dagens lektiebunke, og der sker ikke andet spændende i hverdagene, end at vi måske ser en film sammen eller spiller et brætspil, hvis vi alle 4 kan finde energien til det. Så de keder sig bravt og savner deres venner og at kunne ud og røre sig.

Og det er nok det med energien, der er den værste efterhånden. Fordi dagene bare går og går, uden at der sker nogen afbrydelser, er vi alle blevet rigtig trætte og dovne efterhånden.

Ugens højdepunkt er når jeg går ud og handler, for så