Cita Previa – app til at bestille tid hos lægen

Ved du, at der findes en app til nemt og hurtigt at bestille tid hos sin læge her i Andalusien? Det fandt jeg først ud af for nyligt. Men halløj, den er smart!

For et par uger siden sad jeg grinende og fortalte min spanske kammerat om, at jeg altid dummer mig, når jeg skal ringe til lægen og bestille tid. Mit absolut svageste punkt på spansk er tallene, så når sekretæren slynger en masse tal ud såsom dato, tidspunkt og konsultationsnummer, skal jeg altid have det gentaget et par gange, før jeg er 100% sikker på, at jeg ikke har misforstået noget.

Det lo min kammerat selvfølgelig af, hvorefter han i alvor spurgte mig, om jeg ikke kendte appen til at bestille tid hos lægen.

Undskyld, hvad?!

Har jeg i 3 år ringet på den gammeldags måde til lægen, velvidende at jeg ville rode mig ud i noget værre talrod, og så findes der en app??

Ja, det gør der, og hold nu op, det var en god nyhed.

Nu har jeg også haft anledning til at afprøve den, og jeg må indrømme, at den langt overgik mine forventninger. Den er virkelig funktionel og meget nem at bruge.

Appen hedder Cita Previa.

Når man åbner den for første gang, skal man indtaste oplysningerne på personen, man gerne vil bestille tid for (det er muligt at have flere familiemedlemmer tilknyttet). Man skal indtaste nummeret, der står på sygesikringsbeviset, samt navn og fødselsdato.

Derefter skal man vælge dato og tidspunkt – og vupti, så har man en aftale hos lægen.

Appen er så smart, at den godt ved, hvem der er din faste læge, så det er ham/hende, der bestilles tid hos. Og du kan endda tilføje din Google-kalender, således at lægeaftaler automatisk lægges i din kalender.

Jeg er stor fan af denne nyfundne app og jeg vil klart anbefale den til jer alle. Selvom I ikke har problemer med at få en masse tal slynget i hovedet, så er tidsbestilling via appen altså meget mere bekvemt end at gøre det via telefonen.

3 kommentarer til “Cita Previa – app til at bestille tid hos lægen

 1. Lisa Westergård siger:

  Jeg har prøvet at Google siden, men der kommer 3 forskellige op. Ved ikke hvad for en det er, da jeg ikke kan spansk.

  • Sarah Jacobsen siger:

   Du skal ikke Google, men søge på App Store eller på Google Play på din mobil. Hvis du søger efter ‘Cita Previa’ kommer den frem. den hedder Cita Previa InterSAS og ikonet er et blåt + og en halvcirkel.
   Mvh. Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *