La Cañada del Lobo – 5 timers vandretur i bjergene bag Benalmádena og Torremolinos

El Cañada del lobo - 5 timers vandretur i bjergene bag Benalmádena og Torremolinos

En udfordrende vandretur i La Cañada del Lobo

Her til sommer gjorde jeg noget, jeg ikke plejer at gøre: Jeg tog ud på en lang vandretur. Det er normalt kun noget, jeg/vi gør i vinterhalvåret, da det jo er alt for varmt til de lange ture her om sommeren.

Til gengæld startede turen allerede kl. 6.20 om morgenen (!), så det hjalp lidt på det 🙂

Men bare rolig, der er en god grund til, at jeg begav mig ud på sådan en hård tur i august.

Vi havde nemlig min storesøster, Heidi, på besøg i en uges tid, hvor hun kom ned for at holde lidt ferie. Vildt hyggeligt 🙂

Heidi havde dog også en plan om at komme ud at gå rigtig meget, imens hun var hernede. Senere på året skal hun nemlig gå på en del af El Camino de Santiago, hvor hun skal gå omkring 20 km i bakket terræn i 4 dage i streg. Så hun ville gerne træne sig lidt op, afprøve sine vandresko og rygsæk samt gå i noget i terræn, som er lidt mere udfordrende, end hvad hun kan finde i Danmark 🙂

Så vi aftalte at stå tidligt op en morgen for at undgå den værste middagssol, og så havde jeg planlagt en lille rundtur, vi kunne gå.

Heroppe i bjergene bag vores lejlighed ligger området ‘La Cañada del Lobo’ nemlig, og øverst oppe er der et flot udsigtspunkt med en statue af en ulv. Det var oplagt, tænkte jeg. Turen derop havde jeg gået før og den havde helt styr på. Turen hjemad var jeg lidt mere usikker på, for her skulle vi bare ‘winge den’ og gå i retning af Torremolinos, når vi skulle ned fra udsigtspunktet igen. 

Men hey, hvad er en udflugt, hvis ikke der også er et par elementer af spænding? 😉

Og hold nu fast, det var en god tur.

Afgang kl. 6.20

Det første stykke vej er gennem byen her fra Vest-Torremolinos over til Benalmádena, så det var ikke specielt hårdt. Der var bælgmørkt, da vi tilbagelagde dette stykke, hvilket faktisk var ret hyggeligt. Byen var helt stille.

Her får I lige et billede af os, da vi tog af sted (bare lige for at bevise, at det rent faktisk VAR helt mørkt, da vi gik). For ja, jeg ved godt, at billedet er grynet og ret dårligt.

Helt mørkt ved starten af gåturen

Jeg er et udpræget B-menneske, og min familie var ret sikre på, at det ikke ville lykkes mig at komme så tidligt op, men jo jo, jeg kom såmænd op, selvom det var svært.

Jeg kan huske, at det var ret besynderligt at stå på terrassen kl. 6 om morgenen i mørke og smøre mig ind i solcreme, he he. 

Anyway, så begyndte det stille og roligt at lysne, da vi kom ind i Benalmádena og begyndte at gå opad, op imod stien til udsigtspunktet. Her skal man nemlig først op bagved byen, hvorfra man så tager en sti op til udsigtspunktet. Nu kalder jeg det en sti, men det er faktisk en relativt bred vej med asfalt på, det første stykke. Man kan dog ikke køre på den i bil, for den er lukket af. Men vi så en del cyklister, der var lige så tidligt ude som os.

Men selvom det er en god, bred vej, går det altså meget opad, og man begynder at kunne mærke sine lårmuskler 🙂

Det går opoad i Benalmadena

Det sidste stykke, inden man når helt op til ‘Mirador de la Cañada del Lobo’ er det hyggeligste, for her er der god udsigt udover byen og vandet, og stien bliver noget mere snæver. 

Udsigtspunktet – Mirador de la Cañada del Lobo

Og selve udsigtspunktet er altså også rigtig flot og byder på en udsigt over hele området, både Torremolinos og Benalmádena.

Faktisk kunne jeg se helt ned til vores lejlighedskompleks, hvilket også var grunden til, at jeg tænkte, at vi bare kunne snuppe en sti og gå i ‘den der retning’ indtil vi kom ned på Torremolinos-siden.

Og det gik faktisk overraskende godt.

Retur til Torremolinos igen

For at snuppe stien mod Torremolinos skal du – når du går fra udsigtspunktet tilbage ad stien  – holde øje med en grussti på venstre side, der går nedad. Den kommer ret hurtigt, inden vejen drejer. Hvis du tager denne, kommer du nemlig ned forbi grusgraven og ud på vejen, der går op til grusgraven. Og herfra kan man nemlig gå nedad og ned til Torremolinos (og i lejlighed).

Det eneste, man skal være obs på, er at følge stien, og hvis den deler sig lidt, så hold til venstre. Denne sti er rigtig sjov at gå på, for den er lidt mere udfordrende, hvor man mange steder skal passe godt på, hvor man går. Jeg ville nok ikke tage den med små børn, men større børn, der er vant til at vandre i naturen, kan godt gå den. 

Stejl sti bag Torremolinos

I får lige et billede fra Endomondo-appen over ruten oppe fra udsigtspunktet og hjem til min lejlighed. Jeg satte den appen til af nysgerrighed, for at se hvor mange afstikker-ruter vi ville tage, før vi kom hjem – men overraskende nok, kom vi slet ikke på afveje 🙂

Endomondo - oversigt over gåtur

Når man kommer ud på vejen her, kan man faktisk se et skilt om, at her starter stien op til Mirador de la Cañada del Lobo. Men det er meget sværere at finde op nedefra end det er at finde ned oppefra. Jeg taler af erfaring for vi har faktisk prøvet at finde derop for et par år siden, men hvor vi gav op efter et par timer.

Det var meget nemmere, det som vi gjorde. Og da vi endelig nåede ud på den asfalterede vej og kun manglede ca. 1 km. for at være helt hjemme, var vi ved at være godt trætte i benene og anklerne, og det var skønt at kunne gå på en solid vej igen.

Og husk på, at på dette tidspunkt havde vi altså vandret i 5 hele timer (med mad og drikkepauser) og med god varme på, så det var ved at være lidt hårdt.

Men vi klarede det, og vi var enige om, at det var en rigtig god tur. Nu spiller det muligvis også ind, at Heidi og jeg ikke havde set hinanden i mange måneder, så snakken gik jo lystigt, og generelt hygger vi os i hinandens selskab (synes jeg i hvert fald – måske Heidi siger noget andet ;-))

Endelig på vejen igen

Det var godt, at vi tog afsted så tidligt, for ellers havde det ikke været til at holde ud, og de sidste par timer var også rigtig varme, skal jeg hilse at sige.

Tag selv turen 🙂

Hvis I får lyst til at tage turen, får I her et par links til Google Maps til de forskellige punkter.

Hvis I foretrækker at stille bilen ved indgangen til stien, er det også en mulighed. Så er der kun ca. 8 km. op til udsigtsposten og retur igen. I kan sætte bilen her, hvor stien starter: https://goo.gl/maps/r5m5qz7XJEV89gkC6

Selve udsigtsposten ligger her: https://goo.gl/maps/xTTT63vvdUSgXZzX9

Her er stedet, hvor man kommer ud på vejen på Torremolinos-siden, når man vandrer ned fra udsigtspunktet: https://goo.gl/maps/wM576Xe5ZJCRexXu5

God vandretur!

(Og husk at dele oplevelsen med én, I holder af :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *