Botanisk Have i Torremolinos

Jeg har flere gange haft lyst til at fortælle om denne fantastiske oase midt i det tørre landskab, og nu har jeg den perfekte anledning: Der er født en ugleunge i Botanisk Have, så nu er der endnu mere grund til at kigge forbi haven.

Det er den første, der er født i haven, og det er man selvfølgelig ret stolt af. Den er sååå sød, og efter en afstemning i Kommunen på fb (ja, der følger jeg selvfølgelig med) er den bedårende ugleunge blevet døbt ‘Inca’.

]Men lad mig lige fortælle lidt mere om haven til de af jer, der endnu ikke har besøgt den.

Den Botaniske Have i Torremolinos ligger i sammenhæng med en grundvandskilde, og derfor strømmer der vand i små bække hele vejen rundt i haven. Der er træer, planter og blomster fra hele verden, og selvom jeg ikke er haveinteresseret bliver jeg alligevel fascineret af alle de interessante træer. Rundt om i haven er der placeret bure med fugle, ugler, en kæmpeskilpadde og andre dyr.

Der er også en labyrint, lavet af hække – hækkene er ikke så høje (og en smule gennemsigtige), men det er alligevel en fast tradition, at vi skal ind at lege i labyrinten, når vi er i botanisk have. Børnene elsker at snige sig rundt og gemme sig 🙂

Så vidt jeg er informeret, er der desuden et falkonérshow, som man kan ansøge om at få vist, hvis man er en større gruppe.

Jeg har nedenfor indsat en række billeder fra et af vores besøg i Jardín Botanico:

Det, som børnene nyder mest i haven, er dog at lege med de vandstrømme, der løber ned igennem haven. Så vælger de hver et stort blad, som de sender afsted i en lille bæk, og så ser de, hvis ‘skib’, der kommer først i mål. Det er de små glæder, ik’?

Man betaler kun et symbolsk beløb for at besøge haven: 1 euro pr. voksen. Børn og pensionister er gratis.

Hvis I ikke har været der endnu, så er Jardín Botanico i Torremolinos virkelig et besøg værd. 

5 kommentarer til “Botanisk Have i Torremolinos

 1. Louise siger:

  Fedt med en artikel om disse små perler der nærmest er gratis. Jeg glæder mig til at besøge det.

 2. Hanna Sophia siger:

  Skønt med nye steder, selvom jeg har boet i nærheden i mange år, har jeg aldrig været der, men nu vil jeg afsted. Tak

 3. Birthe Lentz Jensen siger:

  Rigtig dejligt sted som
  Jeg heller ikke vidste at det lå der, men det er ikke sidste gang jeg kommer der .

 4. Louise siger:

  Er der i øvrigt nogen der ved, om der ligger andre botaniske haver i nærheden? Jeg kender kun til den i Estepona og det er lidt langt…

  • Sarah Jacobsen siger:

   Jeg tror også at der ligger en i Malaga. Min søn har været der på skoleudflugt. Jeg ved dog ikke, hvor den ligger, men der kommer et par søgeresultater når man googler Jardin Botanico Malaga.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *