Beslutningen om at flytte til Spanien

Solopgang i Spanien

En helt almindelig familie

Vores liv i Danmark var ikke dårligt. På ingen måde.

Begge vi voksne havde interessante jobs, ungerne havde det godt i hhv. børnehave og skole. Vi havde gode venner og  et meget tæt forhold til begge sider af familien. Vi var en helt almindelig børnefamilie.

Men der var noget der manglede. Tid.

Jeg tog af sted om morgenen kl. 6.35 for at kunne nå at aflevere børn inden jeg skulle starte på arbejde kl. 7.30. Om eftermiddagen var det min mand, der hentede ungerne, men vi var først hjemme allesammen omkring kl. 16.30. Det var næsten 10 timer hver dag, hvor jeg ikke så mine børn. Når jeg tænker på det nu, virker helt utænkeligt at være væk fra dem i så mange timer. Men sådan var hverdagen jo, og det var der såmænd ikke noget mærkeligt i.

Vi nåede at være sammen med børnene i ca. 2½ time hver eftermiddag, inden det var sengetid. De skulle jo i seng allerede kl. 19.00 fordi de skulle tidligt op næste morgen. Og som jeg husker det, var det også dejligt, når ungerne var gået i seng, for der var vi voksne også udmattede af kørsel, arbejde, indkøb, madlavning – ja, du kender sikkert rumlen.

Hverdagene var noget, der skulle overståes for at komme hen til weekenden, hvor man endelig kunne stoppe op og trække vejret.

Den afgørende dag, hvor det sneede den 26. marts

Min mand havde igennem længere tid stukket til mig og foreslået at vi flyttede til Spanien. Under et praktikophold på en skole i Granada nogle år forinden, havde han set, hvilke værdier spanierne levede efter. Siden da havde han haft et brændende ønske om en lignende tilværelse med familien og børnene i fokus. Jeg, derimod, kunne slet ikke overskue, hvordan man kunne flytte til et andet land. Og hvad med mit job, som jeg var så glad for? Efter lang tids plagen om at flytte til syden  (nåh ja, måske ikke ligefrem plagen), lovede jeg ham at jeg ville tænke seriøst over det, hvis vinteren i Danmark et år ville blive så kold, at der lå sne på min fødselsdag, den 26. marts.

And what do you know?

Et par måneder efter lå der sørme sne i marts, og jeg holdt mit ord og begyndte at tænke ‘hvad nu hvis’.

Efterhånden som vi sammen begyndte at undersøge mulighederne for skole, job og bolig, blev drømmen mere og mere tydelig: Vi så for os, hvordan vi ville bo i et lille hus med et appelsintræ i haven; Per, der ville skrive på sin bog på terrassen og ungerne, der ville løbe og lege i haven. Ren familieidyl. 

I realiteten blev huset skiftet ud ud med en lejlighed i grundplan – og i praksis kan det sgu da ikke lade sig gøre at skrive bog i bagende solskin på terrassen 🙂 Men grundidéen, som vi fik dengang, er den samme, som vi lever efter nu.

Flere timer i døgnet

Min mand og børnene går af sted i skole kl. 8.30. Ja, du læste rigtigt – 8.30! Og de kommer hjem allerede kl. 14.30, medmindre de tilbringer en times tid på en legeplads på vejen hjem. Eftersom børnene skal senere op, kan de også komme senere i seng.

I vores tilværelse nu, har jeg 4½ time sammen med mine børn fra de kommer hjem fra skole til de skal i seng. Det er hele 2 timer mere hver dag, end jeg havde i Danmark. Og min mand har endnu mere tid sammen med dem – gåturene til og fra skole og tiden fra de kommer hjem til jeg får fri fra arbejde.

Det føles vitterligt som om vi har fået flere timer i døgnet. Fantastisk, ik’?

Hvad der er lige så fantastisk er, at det er tid, der rent faktisk kan bruges sammen med børnene. Jeg skal ikke købe ind, tømme opvaskemaskine eller smøre madpakker, når jeg har fri fra arbejde, for det har min mand taget sig af efter at han afleverede børn.

Derfor gør vi nu noget, som vi aldrig gjorde i Danmark – vi hygger os på hverdagsaftener… Vi kan finde på at tage i parken på en tirsdag eller tage aftensmad med på stranden en torsdag.

At flytte til Spanien er den største gave vi kunne give vores børn. Vi har givet dem to glade og overskudsagtige forældre, vi har givet dem et fantastisk udeliv hele året, vi har givet dem tid og opmærksomhed. Og vi har fået to skønne, afbalancerede børn, der mærker roen omkring sig og er godt i gang med at udvikle sig til kærlige og rummelige individer.

4 5 votes
Article Rating
Bliv underrettet om nye kommentarer
Underret mig om
guest
67 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julie
Julie
6 år siden

Dejligt at læse din blog :-). Går selv med overvejelser om at flytte til Spsnien. Min største bekymring er sproget. Kunne i spansk i forvejen? Og går jeres børn i international skole hvor de taler engelsk?

Mvh 🙂

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
6 år siden
Reply to  Julie

Jeg er glad for, at du kan bruge den 🙂 Vi har valgt en spansk skole – læs evt. mere her: https://blog-uno.dk/vores-spanske-skole/ De har engelsk som et fag i skolen, men ellers foregår alting på spansk. Efter ca. et halvt år tog de et stort ryk, og nu (efter 1½ år) er der slet ingen problemer. Men vi har så også øvet meget med dem og haft stor fokus på at lære børnene spansk. Børnene kunne jo ikke spansk før vi flyttede, men vi voksne havde knoklet i 9 mdr før vi flyttede, så vi kunne begå os, snakke med… Læs mere »

trine
trine
5 år siden

Kære Sarah
Jeg kan ikke finde ud af, hvor I er flyttet til. Vi vakler mellem Costa del Sol, hvor vi har venner, og Javea nær Valencia, hvor vi også har venner. Vil altid gerne høre, hvor folk bor og hvad de har af godt at sige derom?
kh
Trine

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
5 år siden
Reply to  trine

Hej Trine. Vi bor i Torremolinos. Vi flyttede til Solkysten fordi det er nemmest at få job i dette område, som dansker. Vi gik efter at få et spansk netværk, så hvis det ikke havde været for jobmulighederne, kunne vi sagtens have fundet på at flytte et andet sted hen. At vi endte i Torremolinos, var nærmest tilfældigt. Og nu har vi fået så gode venner her, at vi ikke har lyst til at flytte væk 🙂 Jeg elsker også vores bydel af Torremolinos, hvor vi bor rigtig idyllisk. Men jeg ville egentlig gerne have boet lidt længere væk fra… Læs mere »

Anett Zanett
5 år siden

Jeg bor paa 7 aar i Nerja med mine piger og ja det er super dejligt og de kunne ikke spansk, men det kan de saa nu.. Vi er vilde med det her og netop den afslappende livstil er en del af det..

Agnethe
Agnethe
5 år siden

Hvilke jobs findes der til danskere, og hvordan får i det til at løbe rundt økonomisk, for det skal man jo kunne i det lange løb.
Lejer I eller har i Købt huse, det er jo ikke alle børn der kan Engelsk, vil det så sige, at de først lærer Engelsk og løbende ved siden af lærer Spansk
Hvordan er det den dag man skal have pension, er det med i lønnen eller er det noget man selv sørger for.
Hvordan med børnene, hvis de har tidligere fri end forældrene, kan de så blive på skolen.

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
5 år siden
Reply to  Agnethe

Hej Agnethe. Jeg er projektleder i et webbureau (arbejder hjemmefra) og min mand er freelance korrekturlæser. Det er helt klart svært at finde interessante jobs som danskere, det kan du læse mere om i mit indlæg om jobs under ‘Det praktiske’. Så vi har almindelige jobs for at få det til at løbe rundt økonomisk, men vi holder vores forbrug nede og lever altså ikke som om at vi er på ferie. Det holder ikke i længden… Vi lejer en lille lejlighed. Vi har sat vores børn i en almindelig, spansk kommuneskole. Her lærte de spansk i løbet af det… Læs mere »

Bente
Bente
5 år siden

Man optjener pension på det spanske arbejdsmarked, men den kommer an på hvad man har tjent gennem årene, d.v.s. man kan få udbetalt en ok pension eller man kan få en meget lav pension udbetalt. M.h.t. skolerne, så kommer det an på hvilken skole du vælger/ bliver henvist til ( du tilh{rer en bestemt skole alt efter i hvilket område i en by du bor ) nogle skoler slutter kl 13.30 andre kl 14.00 og så er der dem der har ”comedor”, spisesal. De sidste har som sagt spisesal hvor børnene spiser og.derefter er der mulighed for ekstra timer, som.regel.sprog… Læs mere »

Arne Merrild Bertelsen
Arne Merrild Bertelsen
5 år siden

Sjov læsning – prøver lige at finde tid til at skrive om os engang – min danske hustru og jeg kiggede på landkortet i 2002 for at se hvor vi efter 10 år i Hamburg nu skulle flytte hen og forhåbentlig få børn, etc. Det blev Barcelona og vi har ikke fortrudt nu her på 11 år og med to børn på 6 og 9 i offentlig katalansk skole. Mere info nok senere………. bliv ved med bloggen……..

Christina
Christina
5 år siden

Hej Arne
Jegkan se, at I valgte at flytte til Barcelona. Vi har besluttet os for at flytte til Barcelona til næste sommer med vores børn på 10 og 11 år. vi har kigget på skoler og områder og overvejer kraftigt at lade vores børn gå på Europa Internationale Skole i Sant Cugat, da vi gerne vil have de skal lære spansk, men også engelsk. Pt kan ingen af os spansk, men det vil vi gerne lære;-) Har du nogen anbefalinger om skoler og steder at bo?

Arne M. Bertelsen
Arne M. Bertelsen
5 år siden
Reply to  Christina

Hej Christina og andre. Barcelona er et godt valg synes vores familie efter nu snart 11 år her (før det boede vi 10+ år i Hamubrg) eftersom vi specifikt valgte Barcelona på Europakortet som vores kommende by. Vores børn er født og da vi ønsker at bo i centrum (og er så heldige at have to terrasser) har vi grundet økonomi og tid på logistik ud til de internationale skoler – valgt at lade vores børn gå i en helt offentlig skole. Vi valgte og kom også ind på skolen Angel Baixeras på via Laietana i Gotico bydelen som har… Læs mere »

Marianne
Marianne
5 år siden

Hej, Jeg flytter til costa del sol om et års tid ca.Har fået tilkendt fp, grundet ryggen, og ved der er mange der tager til Spanien, grundet klimaet, der jo er godt for smerter. Du skriver et sted, at du gerne ville bo udenfor Torremolnos, ikke så turist præget, hvilken del taler du her om? JEg er single, maler og spiller musik, og derfor ønsker jeg ikke at bo hvor man bor tæt, men gerne ude, hvor der er noget plads omkring en.. En stor indtægt har jeg ikke, men regner med det er billigere at bo i Spanien, end… Læs mere »

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
5 år siden
Reply to  Marianne

Hej Marianne. Tillykke med beslutningen 🙂 For det første, så har jeg på fornemmelsen, at man kan leve ganske fint hernede på en førtidspension. Leveomkostningerne er jo en del lavere hernede end i Danmark, så pengene rækker meget længere. Vedr. et sted at bo, så må jeg indrømme, at jeg efterhånden er blevet ret forelsket i Torremolinos, dets indbyggere og dets historie. Ideelt set ville jeg gerne bo et sted langs kysten, der er tæt på lufthavnen og uden så mange turister. Men sådan et sted findes ikke 🙂 Derfor tager jeg mig til takke med at bo i en… Læs mere »

Maj
Maj
4 år siden
Reply to  Marianne

Hej Marianne. Min kæreste og jeg tænker at flytte til varmehimmelstrøg, sandsynligvis Gran Canaria. Kan se at du ingen problemer havde med at kunne tage din førtidspension med dig. Min kæreste er nemlig på førtidspension pga. en større rygoperation. Vil du dele lidt om, hvordan det rent praktisk fungerer mht. at tage førtidspensionen med til Spanien og om det hænger fint sammen økonomisk? Hvad giver du for at bo osv.? Ellers må du jo være flyttet derned nu? 🙂 Er det godt? Kh. Maj

Marianne
Marianne
5 år siden

EJ tusinde tak for dit meget fine svar, som gav mig mere at gå efter. Jeg har meldt mig til stort set alle grupper der findes på facebook.. Jeg har lige et spørgsmål mere.. Jeg maler jo, og har haft noget succes på det sidste, med flere udstillinger mv. her hvor jeg bor. OG jeg håber jo, at jeg kan bygge noget op, der hvor jeg flytter hen. Har du en ide om, hvilken del af costa del sol, der er mest til kunst, så man evt. kan møde nogle ligesindede..De ved jo mest om, hvor man køber materialer mv.… Læs mere »

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
5 år siden
Reply to  Marianne

Dejligt at du kunne bruge mit svar 🙂
Nej, jeg ved desværre intet om kunst, men har da set nogle opslag i fb-grupperne fra kunstnere i ny og næ, så hvis du holder øje der, kan du sikkert danne dig et indtryk af, hvordan (og hvor) miljøet er hernede 🙂
Mvh. Sarah

Sanne
Sanne
5 år siden

Dejlig læsning. Tak fordi I øser ud af alle Jeres erfaringer, tanker og overvejelser om at bo i Spanien. Min egen historie er, at Vi er en lille familie på vej til det sydspanske. Jeg har to sønner på henholdsvis syv og 13 år. Jeg har tidligere skrevet med dig, Sarah, omkring overvejelserne for skolevalg. En international, engelsksproget skole på, eller en kommunal, spansk skole. Jeg er kommet frem til, at hvis jeg med “succes” skal flytte min teenager fra sit nuværende netværk af venner, hans interesser og den standard han kender fra undervisningen på hans nuværende skole, skal han… Læs mere »

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
5 år siden
Reply to  Sanne

Hej Sanne.
Det lyder til at det er nogle fornuftige overvejelser, I har gjort jer, og jeg tror at det er en god beslutning med den internationale skole.
Jeg hpber, at der er nogle med teenagere, der melder sig på banen, men prøv at spørge i en af FB-grupperne om der er nogen, der har erfaring med at flytte teenagere 🙂
Mvh Sarah

Sonia
Sonia
4 år siden

Hej,

Spændende at læse jeres blog.
Uovervejer selv at flytte til Spanien når har lært lidt spansk., Jeg har været mange år i Danmark og er ikke oprindelig dansk. Skal jeg vælge Barcelona eller Madrid? Jeg er uddannet som psykolog, det kan jeg naturligvis ikke arbejde som før har lært flydende spansk men dette bliver ikke et problem, da kan en del sprog i førvejen.
Får man ok løn i Spanien? Standart er andet end i Danmark

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
4 år siden
Reply to  Sonia

Hej Sonia. Jeg har ingen idé om, hvorvidt Barcelona eller Madrid er bedst for dig. Det er vel en smagssag og jeg kender ingen af byerne 🙂 Hvorvidt du kan få job som psykolog på spanske vilkår ved jeg heller ingenting om. Det kan godt være at de har nogle krav, som udlændinge ikke opfylder. Du kan f.eks. ikke få job i en spansk folkeskole med en læreruddannelse. Ok løn? Altså lønnen er jo meget lav sammenlignet med Danmark. 1300-1600 euro om måneden er meget almindeligt. Og det er sandsynligvis lavere hvis du ansættes på lige fod med spaniere og… Læs mere »

Sonia
Sonia
4 år siden
Reply to  Sarah Jacobsen

Kære Sarah, 1000 tak for dit svar?, og hvor er det fantastisk, at I er faldet godt til og vokset personlig og blevet mere åbne og sociale. Det er det jeg savner i Danmark samt det gode vejr. Jeg har lun været i Madrid og har meget svært ved at være i Danmark efter har set Spanien. Jeg forstår godt, at du ikke kender alle svare. Jeg tror godt at mit dansk universitets uddanelse kan bruges der men man skal bestå et sprog test på høj niveau og beviset skal sendes til Sundhedsstyrelsen men jeg har meget lang vej til… Læs mere »

Hermann Alker
Hermann Alker
4 år siden

Hej med jer er er boende i Spanien . Vi er nu et Par der har arbejdet i DK i mange år , Og vi har ofte snakket om at flytte til Spanien. Nyde vores liv efter vi nu er gået på pension . Opleve den dejlige natur osv. Men alt start er jo svært hvad skal der ordnes hvordan er det med skat hvordan kommer man der hen hvad skal man alt sørge for. Findes der måske et sted forening eller andet her i Danmark der kunne give os info om hvad der skal ordnes før man kan tage… Læs mere »

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
4 år siden
Reply to  Hermann Alker

Hej Hermann.
Det lyder som en dejlig drøm 🙂
Jeg har lavet en to-do-liste her på bloggen, men jeg ved jo godt at meget er anderledes når man modtager pension fra Danmark.
Hvis du er på Facebook vil jeg anbefale dig at melde dig ind i de grupper, der findes for danskere på Solkysten.
Held og lykke med det.

Mvh. Sarah

Hermann Alker
Hermann Alker
4 år siden

Hej Sarah Jacobsen.

Vi er et par der har snakket en del om at flytte til Spanien om 2-3 År nok vi går på pension.
Men ved ikke rigtig hvordan man skal starte hvad man skal gøre eller om der måske er et sted man kan søge hjælp.
kan du give os nogle info måske .
På forhånd tak.
Hilsen Hermann og Ina

Hermann Alker
Hermann Alker
4 år siden

Hej Sara .

Vi er et par der om 2-3 år går på pension og leger med tanken om at flytte til Spanien , Men vi synes det slet ikke er så nemt at for det hele på plads .
Har du nogle info vi kunne bruge. så hører vi gerne fra dig.
Hvor i Spanien bor du så.
vi tænker på at tage til Spanien næste år til sommer og holde ferie og se hvordan det er. Ved du måske hvor det er best for dansker at tage hen.
Mvh Os

Hermann Alker
Hermann Alker
4 år siden

Hej

Er der nogen her inde som kan give mig gode råd om hvad man skal tænke på når man gerne ved flytte til Spanien
Hvor er det bæst at flytte hen..
Jeg søger en lidt mindre by med natur strand hvor der også Bor Dansker eller Tysker.
Og jeg ville helst leje en lejlighed til rimeligt pris.

Håber at høre noget fra jer .
Mvh.

Raymond
Raymond
4 år siden

Mig og min kæreste vil gerne flytte til Malaga men vi er i tvivl hvor man skal starte med at finde leje bolig.. skal man bare tage ned og starte et sted og så søge videre fra den eller hvordan ville det være godt at starte?

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
4 år siden
Reply to  Raymond

Hejsa.
Det er en rigtig god idé at tage et par svipture herned for at finde lejlighed, inden I faktisk flytter herned. Det gjorde vi, som I kan læse på https://blog-uno.dk/lejlighed-i-spanien/.
Det er i hvert fald ikke en god idé at underskrive en lejekontrakt fra Dk uden at have set den.
Held og lykke med jagten 🙂

Hermann Alker
Hermann Alker
4 år siden

Hej alle sammen .

Kan der anbefales et godt sted i Spanien hvor der bor dansker . som man kan komme i kontakt med. evt. over facebook.
Mvh. Hermann

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
4 år siden
Reply to  Hermann Alker

Hej Hermann. Det er svært for andre folk at svare på dine kommentarer her på min blog, så jeg vil i stedet anbefale dig at melde dig ind i de grupper på Facebook, der findes. Her er det nemmere at komme i kontakt med folk og få svar på specifikke spørgsmål. Prøv at søge efter grupperne med ‘Danskere på solkysten’ inde på Facebook.
Mvh. Sarah

Hermann Alker
Hermann Alker
4 år siden
Reply to  Sarah Jacobsen

Tak Sarah

Jeg prøver .

Hilsen Mig

Elin Klitgaard
Elin Klitgaard
3 år siden

hej Sarah
jeg er meget alvorlig syg og overvejer at flytte til spanien med eller uden min familie..
med ved du hvordan man få nogle bekendtskaber og nye venner i spanien.
gode råd til nogen at kontakte ( danskere i spanien)
Hvad gjorde I, så I ikke var alene??

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Elin Klitgaard

Hej Elin.
Vi fik primært vores bekendtskaber via naboer i bygningen og via vores børns skole (spaniere).
Men jeg ved, at der findes flere klubber af danskere hernede – samt en række danske restauranter – så jeg vil klart anbefale dig at melde dig ind i sådan en klub for at få nogle danske venner.
God fornøjelse 🙂

Steen R
Steen R
3 år siden

Ja jeg går også med tanken om at tage derned i 14 dage i autocamper og se om man kan finde et sted at bå dernede fast for så kunne jeg godt finde på at flytte derned

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Steen R

Det lyder som en god plan. Held og lykke med det 🙂
Mvh. Sarah

Kathrina
Kathrina
3 år siden

Åh hvor lyder det godt. Vi går rigtig meget og overvejer er så træt af vejret og de stressende hverdage. Vi havde det præcis som jer søndag eftermiddag glæder man sig allerede til weekend da det er så hektisk i hverdagen. Vi overvejer furengiola/benelmadena så ikke så langt fra jer. Vores største bekymring er lidt om børnene vil være for internationale når de bliver ældre og bosætte sig i andre lande. 😬😊

Martin Riis
Martin Riis
3 år siden

Hej Sarah Også tak her fra, for de mange gode fik og vidensdeling 😁 Min kone og vores 2 drenge på 7 og 10 går med – virker det præcis de samme overvejelser om at flytte til Malaga egnen 1-2 år…som en start. Mange ting skal falde på plads får drømmen går i opfyldelse, den ene er skole til drengene og den anden er job. Du skriver du er projektleder… det er jeg også 😁, har du nogle fif til jobsøgning? Mht skole har vores store søn ADHD og indlæringsvanskligheder, har du kendskab til skoler ( spanske/internationale), som kan rumme… Læs mere »

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Martin Riis

Hej Martin.
Vedr skoler, så kender jeg jo kun vores lille lokale skole, så der kan jeg ikke være til megen hjælp.
Prøv at læse mir indlæg vedr job her i Spanien. Generelt er det svært at finde et job før man er hernede eller i hvert fald lige på trapperne. Men det er jo altid godt at få nogle kontakter, så du hører om det, hvis der opstår et job.

Mvh Sarah

Mellie
Mellie
2 år siden
Reply to  Martin Riis

Hej Martin

Min bedre halvdel har fået tilbudt job i fuengiola. Vores mellemste dreng på 6 år er ved at blive udredt for adhd.
Hvis du er blevet klogere på skolevalg i den forbindelse, vil jeg meget gerne høre.

Mvh. Mellie

Rickie
Rickie
3 år siden

Hej Sarah,

Har et kort spørgsmål. Hvordan lejer man en lejlighed i Torremolinos/Malaga/Benal Madena – altså som i DK hvor det ikke er kort tid men en første hånds kontrakt. Har søgt og søgt men får kun resultater der henvender sig til “turister”

Mvh Rickie

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Rickie

Hej Rickie.
Prøv at læse mit indlæg, der handler om lejlighed her i Spanien. Der linker jeg til nogle gode boligsites og jeg kommer også med en masse fifs.
God fornøjelse med boligsøgningen.

Mvh Sarah

Rickie
Rickie
3 år siden

Tusind tak for svaret Sarah 🙂

Sarah Soliånd
Sarah Soliånd
3 år siden

Hej Sarah. Jeg vil flytte til Torre Del Mar området til december i år og har et par spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig svar på. Skal man betale spansk SKAT for at være dækket ind på samme måde som vi er i DK ved læge/ hospitalsbesøg m.m. ? Hvis hvordan gør jeg lige mht. de forskellige forsikringer vi har herhjemme dernede ? Jeg går på Folkepension 1/12 og har ikke lyst til at jeg SKAL til DK hver gang der er gået 60 dage hvis jeg stadig er forsikret her hjemme ? Hvordan med bilforsikringer, vejhjælp m.m. er… Læs mere »

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Sarah Soliånd

Hej Sarah.
Ja, man skal betale spansk skat for at være dækket ind under sygesikringen for at benytte de kommunale læger osv. Men når du går på folkepension modtager du vel pension fra Danmark, og så tror jeg at du er dækket via Danmark. Dette er dog ikke noget, jeg ved så meget om, da vores situation er anderledes.

Vejhjælp er ofte med i en basis ansvarsforsikring, og efter hvad jeg har set, så er bilforsikringer nogenlunde samme priser som i Danmark, lidt billigere. Og biler er generelt billigere at købe hernede.

Held og lykke med projektet 🙂

Hermann Alker
Hermann Alker
3 år siden

Vi har det også i tankerne at flytte til Spanien , Men hvad skal man alt tænke på hvad skal der ordnes .
Mangler et sted hvor man kunne går hen og for nogle infos .
Mvh

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Hermann Alker

Ja, der er meget, man skal tænke på. Heldigvis er der meget hjælp at hente i Facebook-grupperne og her på bloggen 🙂

Mvh. Sarah

Kenneth
Kenneth
3 år siden

Hej Sarah 🙂

Jeg skriver til dig fordi jeg har læst en del af dine opslag og som iøvrigt er gode så tak for dem, jeg vil lige høre om du ved noget om det betyder noget for en med førtidspension og rykke til Spanien? Da min mor er det og vil gerne flytte med derned da hendes slidgigt osv vil være noget helt andet i det skønne klima 😎

Ang med lejlighed og sådan er det nemt nok og ordne papir osv med legekontrkat hvis man ikke er super god til det spanske?

Mvh Kenneth

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Kenneth

Hej Kenneth.
Der er mange der bor hernede på en pension og det fungerer fint og man kan leve relativt godt.
Det kan godt være tricky at lave alt det praktiske, men man plejer at kunne finde hjælp til den slags ting.

Mvh Sarah

Hanne
Hanne
3 år siden

Jeg elsker at læse jeres blok …man kan mærke jeres kærlighed til livet / til børnene og i valgte det helt rigtige sted at bo Torremolinos <3 smukke tanker dig dig og din familie .

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Hanne

Tak for de pæne ord – det er dejligt at høre, at disse ting skinner igennem 🙂

Mvh. Sarah

Jesper
Jesper
3 år siden

Hej sarah
hvilke job muligheder er der i det område.. jeg er bådebygger og snedker … min hustro laver mad

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  Jesper

Hej Jesper.
Prøv at tage et kig på mit indlæg om jobs hernede.
Bådebygger er nok svært at finde job som – men det bør være muligt at få et job som kok på en af de mange caféer.
Men som altid, er problemet, at man konkurrerer om de få jobs med mange spaniere, og timeprisen er markant lavere end i DK.
Mvh. Sarah

kenneth eli
kenneth eli
3 år siden

Hej jeg er blevet førtidspensionist jeg vil gerne flytte til Spanien, nogle gode råd og gode og billige steder at bo og leje lejligheder?? på forhånd tak

Sarah Jacobsen
Sarah Jacobsen
3 år siden
Reply to  kenneth eli

Hejsa.
Jeg har samlet nogle gode råd og tips her, som du kan kigge på: https://blog-uno.dk/lejlighed-i-spanien/
Mvh. Sarah

Magnus Jensen
Magnus Jensen
3 år siden

Kan jeg flytte til Spanien på førtidspension den gamle ordening kan jeg finde en lejlighed til leje til en person og hvordan undgår jeg at blive snydt mvh Magnus

Webmaster Togi Data ApS
Reply to  Magnus Jensen

Se gerne mit indlæg omkring boligsøgning, der er gode tips til ikke at blive snydt.
Vedr. førtidspension, så ved jeg det desværre ikke.
Mvh. Sarah

Judy luthje
Judy luthje
3 år siden

Hej 😊 Er interesseret i at høre hvad det koster at leje en to eller tre vær. Lejlighed? Ex Torremolinus hvor i bor ?
Er også førtidspensionist.
Mvh Judy

kenneth p
kenneth p
2 år siden

Rigtig god information, tak for indsatsen 🙂 overvejer selv at flytte til udlandet om ca.6 år, når min mindste datter er blevet 17 – 18 år, men en ting har afholdt mig fra ikke at gøre det før og det er risikoen for at blive arbejdsløs, ved du hvad der er af sikkerhedsnet ?

Charlotte
Charlotte
2 år siden

Super spændende og interessant læsning. Man bliver utrolig nemt motiveret og inspireret til at gøre det hele samme. Hvor er i bare super gode og seje. 🙂 Faktisk.. er det noget min mand og jeg selv arbejder på.. altså at bosætte hos i Spanien. Vi har ingen børn. Jeg tænker… hvor svært vil du mene det er at fined sig et hus/lejlighed at bosætte sig i? Er det dyrt? Er der noget vi skal være særlig opmærksom på? Vi er begge stillet med nogle gode jobs hjemmefra – men er interesseret i at starte helt på ny. Hvad tænker du… Læs mere »

Ronja
Ronja
2 år siden

Fantastisk blog. Jeg elsker den. ❤️ Vi har selv ladet op til at flytte til spanien i de sidste 5 år når pigerne flytter hjemmefra og nu er der Ca 2 år til. Jeg læser spansk og læser Alt om landet….. Men…. Til min forfærdelige skræk og sorg læste jeg desværre om ild tyre forleden og nu kan jeg ikke længere få mig selv til at støtte op om landet. Er blevet helt sur på landet hvilket jo passer skidt med at have brugt år på at forberede at flytte dertil. Et er tyrefægtning men ild tyre er jo dicideret… Læs mere »

Trine
Trine
2 år siden

Du får det til at lyde som om, at I var nødt til at flytte til Spanien for at få mere tid sammen. I kunne jo også bare have valgt at én af jer gik på deltid. Så havde I automatisk fået mere tid. Og 4 1/2 time nu, er da heller ikke imponerende. Kommer så store børn allerede i seng kl.19.00?

Cirkeline
Cirkeline
10 måneder siden

Virkelig gode tips! Vi har selv været flyttet til udlandet af flere omgange, og vi drømmer om at flytte til Vietnam i en kortere periode i 2022! Lad os krydse fingre for at rejserestriktionerne bliver lempet i nærmere fremtid, så vi snart kan komme ud i verden igen 🙂 

Kh. Cirkeline // <a href=”http://www.rejsrejsrejs.dk”>RejsRejsRejs</a>

Du er velkommen til at læse vores tips og ideer til <a href=”https://www.rejsrejsrejs.dk/rejseguides/flyt-til-udlandet-guide/”>hvilke faktorer der har været på spil for os, når vi har flyttet til udlandet </a>