Barranco Blanco – Endnu en sval vandretur i badetøj

Vandretur ved Barranco Blanco

Her i år har vi virkelig fået udnyttet, at vi nu har bil, og vi har fået set meget mere af vores naturskønne omgivelser, end vi plejer. Faktisk har højdepunkterne i sommerferien netop foregået i naturen – bl.a. vores vandretur i Rio Chillar ved Nerja og vores uge i sommerhus på landet.

Hvor turen til Rio Chillar var en meget hård heldagstur, så tog vi i dagen ‘light-versionen’, som faktisk var bedre på mange punkter 🙂

Vi tog os nemlig endnu en flod-vandretur, og denne gang til Barranco Blanco ved Coín.

Princippet er lidt det samme, nemlig at du følger floden opad, til du kommer til et sted med et vandfald, hvor du kan bade. Turen til Barranco Blanco her var dog noget anderledes, for her kan du faktisk også følge en sti ved siden af floden langt det meste af vejen. Jo jo, man skal klatre lidt, og det kan være lidt udfordrende, men man kan faktisk komme tørskoet rigtig langt af vejen.

Og så langt man kan komme tørskoet er faktisk også så langt, vi nåede i dag.

For vi havde rygsække med vores mobiltelefoner osv. med, så turen stoppede naturligt for os, da vi nåede frem til det første sted, hvor der bliver så dybt, at du skal svømme for at komme videre. Men det fede var, at det var en relativ kort vandretur hen til dette sted. Og så stillede vi vores tasker og tog skoene af, og så badede vi mellem klipperne. Her er også hængt et tov op, som man kunne bruge til at svinge sig ud i vandet med. Det havde vi alle det rigtig sjovt med 🙂

Og bagefter gik turen hjemad. Det var en kort tur på et par timer, men en virkelig god tur i et smukt område, som jeg bestemt kan anbefale.

Og vi har da også aftalt at komme tilbage senere på sommeren med vandtætte poser og så svømme over det dybe sted, for at fortsætte længere op ad floden. Og så vil det også være godt at medbringe nogle badesko, så vi nogle steder kan gå i floden. 

Vi vil nemlig gerne endnu længere op – for der er nemlig et lille vandfald, som vi godt kunne tænke os at se. I DENNE ARTIKEL kan I se nogle flere billeder af vandfaldet for enden – og af turen generelt.

Men egentlig var det fint for os i dag at tage en lidt kortere tur.

Jeg må altså indrømme, at jeg virkelig har fået en forkærlighed for de der vandreture ved floderne. Det er både spændende at gå i den klippefyldte natur, men det er altså også skønt at kunne gå ud i floden og tage en dukkert, hvis man får det varmt undervejs. Jeg elsker at vandre, men når man vandrer i august, er det rigtig praktisk at kunne blive kølet af i løbet af dagen.

Barranco Blanco er rigtig nemt at finde på Google Maps ved at søge. Det ligger i nærheden af Coín, og det tog os 45 minutter i bil at køre derop, fordi vi skulle igennem en masse små sving ved Mijas på vejen derhen.

Ca. 3-4 km. fra Barranco Blanco kommer du ind på en grusvej, og her skal man så parkere. For man må kun køre ind ad denne vej, hvis man bor derinde. Det gjorde en bloglæser mig opmærksom på, for vi kørte faktisk derned i bilen og parkerede (ups). Det var bestemt ikke med vilje, så lad endelig være med det 🙂

Vi tog af sted en lørdag i august, omkring middag. Der var selvfølgelig andre mennesker på ruten, men det var slet ikke fordi det var proppet med mennesker. Der var helt klart flere mennesker på Rio Chillar.

Adrian og Sofia (der nu er 12 og 10), syntes, at det var en fantastisk tur. De synes, at det var sjovt at gå derhen ad den lidt udfordrende sti, og de elskede også at bade og springe ud med reb. At gå op langs floden er ikke nemt med små børn, så det ville jeg ikke gøre. Vi kunne dog se, at der også var mange, der badede i floden lige der, hvor stien starter, og det kan man jo sagtens gøre, selvom man ikke kan holde til at gå i det udfordrende terræn.

Du får lige et par links til Google Maps 🙂

Stien starter her: https://goo.gl/maps/aj97ShcucqyaMxKw9

Du kan parkere her: https://goo.gl/maps/7xBmvnwRYfMmzjZ17

Kender du til flere af disse perler, der findes i køreafstand fra kysten, så skriv det gerne her i en kommentar. For nu har jeg jo besluttet, at vi skal ud at opleve en masse i naturen henover det næste stykke tid 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *